Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda – A sportszerűség gyógyír lehet a vírushelyzetben
2020-04-16 12:45:56
A Magyar Kézilabda Szövetség április 9-i döntését követően sem csillapodtak a kedélyek. Azzal, hogy a honi testület befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnoki idényt, még nem korbácsolták fel az indulatokat. Az MKSZ döntésének helyességét több európai ország szövetsége igazolta hasonló eljárással. A magyarhoz hasonlóan lezártnak tekintették a dán és francia pontvadászatokat, annyi különbséggel, hogy ezekben a bajnokságokban a felfüggesztés pillanatának állását hirdették ki végeredménynek. Franciaországban például létszámot is emelnek az élvonalban, ezáltal nem lesznek kiesők, sőt a másodosztály arra jogosult csapatai is megkapják a feljutás lehetőségét. A galloknál kevesebb érdek sérült. Sokan ezt az eljárást hiányolták a Magyar Kézilabda Szövetségnél, a honi sportági vezérkar ugyanis úgy kezeli a felfüggesztett idényt, mintha az megsem történt volna. Mint arról már beszámoltunk mi is, megyénk egyik károsultja az Eszterházy SC női csapata, amely az NB I/B keleti-csoportjában volt toronymagas listavezető, és optimálisan két nyert mérkőzés választotta el a bajnoki aranytól, és a vele járó NB I-es tagságtól. A másik érdeksérült a HE-DO B. Braun Gyöngyös lett, amelyet a „semmissé tétellel” megfosztottak egy esetleges bronzéremtől, és egy nemzetközi kupában való szerepléstől. A napokban gáláns cselekedet fűződött a bajnokságban a Gyöngyös által oda-vissza legyőzött Csurgói KK nevéhez. A somogyi klub – amelynek a gyengébb bajnoki szereplés ellenére újra ölébe hullott az EHF-indulás joga - felajánlotta a Gyöngyösnek a második számú kontinentális sorozatban való indulást. Jó dolog ilyen sportszerű megnyilvánulásokról tudomást szerezni manapság. Nagy Attila gyöngyösi klubelnök közleményben mondott köszönetet a nemes felajánlásért, azonban a sportvezető leírta: nem biztos, hogy részt tudnának venni a nemzetközi sorozatban. Indoklásként Nagy Attila leírta: most még lehetetlen megjósolni, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai milyen mértékben érintik a klubok gazdálkodását.

A pakliban tehát vastagon benne van, hogy a képzeletbeli labda így visszapattog a Csurgóhoz, ők pedig szívesen le is csapnák azt. Örömmel indulnánk ismételten az EHF-kupában, így amennyiben a gyöngyösiek nem tudnak élni az általunk felajánlott lehetőséggel, természetesen jelezzük a Magyar Kézilabda-szövetségnek az indulási szándékunkat – áll a klub közleményében.

Európai kupahelyzet, itt tartunk most:
Az EHF rövidesen határoz arról, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényt be lehet-e fejezni. Az Európai Kézilabda Szövetség tervei szerint a klubsorozatok június elsejétől folytatódnának. A férfiaknál augusztus 22-23-ra, a nőknél pedig szeptember 5-6-ra halasztották a kölni, illetve budapesti rendezésű Bajnokok Ligája négyes döntőt. Eredetileg mindkettőre májusban került volna sor. Persze a jelenlegi vírushelyzetben semmi nem számít konkrétumnak, várhatóan az egész európai helyzetet figyelembe veszik végső döntés meghozatalakor. Az azonban nem alternatíva, hogy a négyes finálék helyszínét megváltoztassák.

LEGFRISSEBB!!!
A szövetség úgy döntött, a kölni eseményt ismét elhalasztja, s a december 28-i hétvégén rendezi meg. A már megvásárolt jegyek természetesen érvényesek. Az EHF minden bizonnyal azért volt kénytelen újra halasztani, mert Angela Merkel német kancellár és Markus Söder bajor miniszterelnök szerdán közölte, Németországban augusztus 31-ig tilos a tömegrendezvények megtartása.
RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel