Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Utánpótlássport - Rendhagyó edzésnaplók az Egri Városi Sportiskolánál
2020-03-30 21:02:49
A koronavírussal diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, tömeges fertőzés is kialakulhat. A magyar kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzs és a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A sportlétesítmények bezárása az Egri Városi Sportiskola 500 sportolójának is megváltoztatta az életét. Az edzéstervek, versenyprogramok meghisultak, a rendkívüli helyzetre kellett megoldást találni a sportban dolgozó edzőknek. Bízakodva abban, hogy pár héten, hónapon belül vége lesz a világjárványnak, és visszatér a rendes kerékvágásba az élet. Az átmeneti időszakban sem szabad leállni a sportolással, új módon, speciális feltételekkel, de az ifjú sportiskolásoknak edzésben kell maradni. Az iskolai tanórák online változatához hasonlóan, az otthonukban kell mozogni, edzeni a sportolóknak. Összeállításunkban az EVSI-s szakosztályokban folyó edzésmunkáról számolnak be a sportszakemberek.
EVSI - atlétikai szakosztály
Petrovai József vezetőedző:
- A csoportommal március 17-ig az atlétika pályán és a konditeremben tudtunk dolgozni. Utána mindenkinek személyre szabott edzéstervet készítettem, amiben figyelembe vettem az adott atléta lehetőségeit. Minden nap kapcsolatban vagyunk, megbeszéljük az elvégzett és elvégzendő munkát.

Fejes Péter edző: 22 fős csoportomnak március 16-án tartottam az utolsó közös edzést a Városi Stadionban. Azóta edzésterv alapján egyénileg készülnek a gyerekek. Március 14-én Miskolcon részt vettünk a SPORT XXI. teremversenyen , ahol
U13-as korosztályban 1.helyezést értünk el csapatban.


Edzésprogram, hetekre lebpntva
EVSI birkózó szakosztály
Edzésprogram. EVSI judó szakosztály
Horváth Tamás vezetőedző: - Mindhárom edzésnap folyamatosan ismétlődik.Ha változások vannak benne,azokat a gyerekekkel közlöm.A gyerekekkel a kapcsolattartás folyamatos.A feladatokhoz magyarázó videókat küldök.
1.
https://wordwall.net/hu/resource/1008791/mell-%c3%a9s-h%c3%a1tizom-fejleszt%c3%a9s
2.
https://wordwall.net/hu/resource/1026521/v%c3%a1ll-%c3%a9s-kar-izmok-fejleszt%c3%a9se
3.
https://wordwall.net/hu/resource/1048308/l%c3%a1b-%c3%a9s-t%c3%b6rzs-izmok-edz%c3%a9se-k%c3%b6redz%c3%a9s-3k%c3%b6r-l%c3%a1b-gyakorlatokb%c3%b3l5-k%c3%b6r

Edzésprogram. EVSI röplabda szakosztály
Juhászné Tóth Mária vezetőedző:
- Minden edző online csatornákon, Google classroom, messenger, e-mail, viber stb. heti edzéstervet küld a játékosainak. Leírásokat, utasításokat, jótanácsokat. Videókat, linkeket mellékelve hozzá. Kisebbeknek játékosabban, nagyobbaknak már komolyabban. Edzőink nagyon kreatívak, bizonyos feladatoknál saját maguk által bemutatott videófelvétellel szemléltetik a feladatokat. Kihívások elé állítják a játékosokat, akik maguk is jó ötletekkel állnak elő. Súlyzó helyett ásványvizes flakon, otthoni mozdítható berendezési tárgyakból akadálypálya stb.

Edzésprogram. Országh Larisza, U-19 leány csapat
2020.03.16 - Más országok röplabda edzései (Oroszország U19 tanulói edzés )
2020 .03.17- Röplabda edzés videó
2020.03.20.- Erősítés edzés röplabda elemekkel , röplabda taktikal videó.
2020.03.23 - Taktikai edzés a röplabda elemekel
2020.03.24.- Erősítés edzés
2020.03.27.- Jóga edzés
2020.03.30.- Röplabda elemek edzés - videók

Edzésprogram. EVSI kézilabda szakosztály
Herczeg Béla szakágvezető:

Az Egri Városi Sportiskola kézilabda szakosztálya ebben a rendkívüli helyzetben milyen cselekvési és működési tervet készített. Célunk volt, hogy biztosítani tudjuk az EVSI-ben sportoló kézilabdások otthoni, zavartalan munkavégzését.
Ennek érdekében a következőket tettük:
1. A rendelet megjelenésének napján létrehoztunk egy saját edzői csoportot. A cél többrétű volt:
- összefogásra, közös gondolkodásra serkenteni a kollégákat
- legyen tér, ahol ki tudjuk cserélni egymás gondolatait
- ezen a téren mindenki vegyen rész abban, hogy keressen – készítsen olyan
edzésanyagot, amelyet a sportolóink otthon, önállóan, esetleg nagyon kis csoportokban
el tudnak végezni
- legyen stratégiánk ennek az időszaknak a szakmailag legoptimálisabb kihasználására.

Ez most egy nehéz időszak, de ennek is vége lesz egyszer. Meg kell találnunk azokat a
módszereket, amelyekkel el lehessen érni azt, hogy a gyerekeink a lehető legkevesebb
veszteséggel tudják átvészelni a szervezett edzések hiányát. Találjuk meg
azokat a lehetőségeket, amelyek eredményeként bizonyos területeken még előrébb is
tudjunk lépni, mint a szokványos edzésekkel. Mert kétségtelen, lesznek deficitek, de azt szeretnénk, ha lennének pozitív fejlődési folyamatok is. Külön hangsúlyozva a
pozitivitást!
- Az oldal segítse azt is, hogy az EVSI-ben dolgozó kollégák írásos munkái
legyenek egységesek, ,áttekinthetők, szakmailag , formailag és tartalmilag helyesek, a mi helyi lehetőségeink szintjére lebontva alkalmazhatók, kivitelezhetők.
2. A kollégák a saját csoportjaiknál önálló kurzusokat hoztak létre a Goggle Classroom által biztosított lehetőségekkel.
- írásos edzésfeladatok kiosztása
- telefonra letölthető linkek, amelyek segítik az otthoni munkavégzést
- a különböző megosztó felületeken megtalálható linkek, amelyek szemléletessé teszik az otthoni végrehajtást
- a szakszövetség által készített gyakorlati anyagok, ajánlások, elvárások, tájékoztatások
- itt adunk lehetőséget arra, hogy a gyerekek visszajelezzenek az otthon végzett
munkájukról. Saját fénykép, videoanyag készítése. Erről az anyagról
készítettünk is egy összevágást. Amelyt feltettünk az Egri Városi Kézilabda Szakosztály oldalára is- az első nap több mint 2400-an nézték meg:

https://www.facebook.com/Egri-V%C3%A1rosi-Sportiskola-K%C3%A9zilabda-
Szakoszt%C3%A1ly-109376630439056/?__tn__=%2CdkCH-R-
R&eid=ARBngnFPscf1QocsyQtpxZ9qYtuLtAc8inQ29AlMKVmafQ69BMCUFrIeQ3eGYKAWWr6CfJ
11fRQD3297&hc_ref=ARR1e5yEyl_rOKRbwETfSiKX5Bllv_Fsbq8zOWdnClB4xHj06CzuG8bqSK0-
w7lVxxE&fref=nf&hc_location=group )


3. A Back Office felületen történő edzésvezetés, az új helyzet elvárásai szerint

Tisztelt Igazgató Úr!
Mi most eszerint dolgozunk. Nem mondom azt hogy ez egy jó helyzet mert nem az. Nem mondom azt hogy mi mindent a legjobban csinálunk. De azt bátran kijelenthetem, valamennyiünkben meg van az a felelősség, ami ehhez a rendkívüli helyzethez szükséges. Felelősség a gyerekek iránt, hogy ne törjön meg a fejlődésük. Felelősség a szülők iránt. Ők ránk bízták a gyerekeiket. Abban a reményben, hogy emberileg, hogy szakmailag, hogy egészségileg fejlődni tudnak nálunk. Nem szabad, hogy ezt a bizalom ebben a nehéz helyzetben meginogjon. Sőt. Tudniuk kell, hogy mi mindig törődünk gyerekeikkel. Végezetül pedig szeretnénk munkánkat olyan felelősséggel végezni,
hogy meg tudjunk felelni annak az elvárásnak, amelyet az Egri Városi Sportiskola irányunkba elvár! - írta Herczeg Béla kézilabda szakágvezető.


EdzésprogramM. EVSI kosárlabda szakosztály
Laczi Zsolt edző: A rendkívüli helyzetben a kosárlabda szakosztály sportcsoportjainál az edzők irányításával folyik a munka, amely elsősorban a fizikai állóképesség szinten tartására irányul.


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel