Halasztás!

Elmaradnak a pólómeccsek. Az Európai Úszószövetség (LEN) elhalasztotta a soron következő nemzetközi vízilabda-kupamérkőzéseket, a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban rendez meg több eseményt.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Elhalasztják a budapesti vizes EB-t
2020-03-20 16:54:31
A koronavírus miatt kialakult helyzetre, az utazási szankciókra, valamint az európai országok által bevezetett más intézkedésekre tekintettel a LEN arra a döntésre jutott, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot, a LEN Kongresszust és a Masters Európa-bajnokságot elhalasztja. Az említett eseményeket várhatóan augusztusban rendeznék meg, a dátumot azonban csak május végén vagy június elején véglegesítené a LEN. Paolo Barelli, a LEN elnöke elmondta: a legfontosabb partnerekkel történő egyeztetés után egy alternatív dátumot jelölnek ki, ez alapján a Duna Arénába tervezett kontinensvetélkedés új időpontja augusztus 17-30 lenne. Jelen helyzetben igen nehéz előre tervezni, ezért a magyar szervező bizottsággal abban állapodtunk meg, hogy az esemény időpontját május végén vagy június elején véglegesítjük. Ha a helyzet nem javul Európában az elkövetkezendő hónapokban, úgy a LEN fontolóra veszi az Eb 2021-re történő halasztását – tette hozzá a sportdiplomata.

Dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára hangsúlyozta, az Európa-bajnokság akkor rajtolhat el, ha a kontinensen megoldódnak a járvánnyal kapcsolatos problémák. „Az Európa-bajnokság mindig is egy kivételes verseny volt, a szezon fénypontja. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy újabb csodálatos kontinensviadalnak adjunk otthont Budapesten. Az EB nem lenne az igazi szurkolók nélkül. Mindannyian azt kívánjuk, hogy megteljenek a Duna Aréna lelátói. A versenyzők is megérdemlik, hogy ismét átélhessék ezeket a mágikus pillanatokat, mint ahogy azt is megérdemlik, hogy lehetőségük legyen minőségi felkészülésre az Európa-bajnokság előtt, amelyre jelenleg egyáltalán nincs mód. A medencés edzéseket semmivel sem lehet pótolni.”

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége korábban bizonytalan időre elhalasztotta a március 24-28-ra tervezett országos bajnokságot. A csapathirdetés dátuma ugyanakkor változatlan: március 28-án Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesíti azok névsorát, akik az egyes számokban az olimpia rajtjáig védettséget élveznek. Ugyanakkor Wladár Sándor elnök jelezte: sokkal fontosabb, hogy a válogatottak megfelelő edzéslehetőséghez jussanak. Az Egri Úszó Klub két kiválósága Holló Balázs és Békési Eszter azon sportolók közé tartoznak, akik rendelkeznek olimpiai kvalifikációs idővel. Mindketten nemrég tértek haza izraeli edzőtáborozásból, edzeni azonban az ismert körülmények miatt nem tudnak.


RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel