Halasztás!

Elmaradnak a pólómeccsek. Az Európai Úszószövetség (LEN) elhalasztotta a soron következő nemzetközi vízilabda-kupamérkőzéseket, a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban rendez meg több eseményt.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Koronavírus – Példát mutatnak az országnak az egri sportolók
2020-03-20 16:45:28
A koronavírus-járványra való tekintettel Eger önkormányzata úgy döntött, hogy a város több pontján fertőtlenítő és tájékoztató pontokat állít fel. Mirkóczki Ádám polgármester pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megnyitottak a fertőtlenítő pontok. Egyelőre tizenhárom fabódé áll rendelkezésre a tervezett tizennégy helyett. Ezek a forgalmas napszakokban, 7 és 11, illetve 14 és 18 óra között lesznek nyitva, ha azonban szükségessé válik, akkor ez a nyitvatartás változhat. Ha ezekben az időszakokban zárva lenne valamelyik, annak az oka, hogy nincs fertőtlenítőszer. Ez továbbra is hiánycikknek számít – ezért is nem nyitottak ki egyből a kihelyezett bódék –, ugyanakkor a beszerzése Mirkóczki szerint folyamatos. Jelenleg három napra elegendő van Egerben.
A polgármester elmondta: a fertőtlenítő pontokat önkéntesek működtetik, akiket ellátnak a megfelelő védőfelszereléssel, azaz kesztyűvel és maszkkal, a fabódékat pedig napi kétszer fertőtlenítik majd. Jelenleg szombat délig vannak mindenhová önkéntesek, akik az egri sportklubok játékosai és stábtagjai közül kerültek ki. Mirkóczki köszönetet mondott a ZF-Eger és Egri Vízmű vízilabdacsapatoknak, az Eszterházy SC női kézilabdacsapatnak, az Eger SE focicsapatnak és az SBS Eger férfi kézilabdázóinak, akik szerinte az egész országnak példát mutattak.

A polgármester azt tapasztalta, sokan nem veszik elég komolyan a helyzetet, éppen ezért tartja fontosnak a tájékoztatást, és a napokban egy levelet is fog küldeni az egri lakosoknak. Hangsúlyozta, hogy mindenki azzal segíthet a legtöbbet, ha otthon marad, és csak a legszükségesebb esetekben mozdul ki. Aki viszont elhagyja az otthonát, azt a fertőtlenítő pontok használatára biztatta a városvezető.https://www.facebook.com/mirkoczki.adam/videos/2587558744897170/RG

Forrás: egriugyek.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel