Halasztás!

Elmaradnak a pólómeccsek. Az Európai Úszószövetség (LEN) elhalasztotta a soron következő nemzetközi vízilabda-kupamérkőzéseket, a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban rendez meg több eseményt.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Egyéni edzéstervekkel otthonukban készülnek
2020-03-18 17:45:52
Az eurosport.hosszabbitas.hu portál megszólaltatta Decker Ádámot a ZF-Eger férfi vízilabda csapatának kapitányát. A világbajnok pólós elmondta: ezen a héten már nem edzettek. Otthon vannak mindannyian, a klubelnök ezt kérte tőlük. Az erőnléti edzőtől, Major Attilától kapnak egyéni edzésterveket, ezeket videókkal együtt küldik szét, ezek alapján készül mindenki a saját otthonában. Ezek mind elvégezhetők szőnyegen vagy polifoam-on, ahogy a TRX is egy működő megoldás lesz, mint a saját testsúlyos gyakorlatok. Az egriek hetese szerint a kimaradt időt senki nem fogja visszaadni. Úgy érzem, hogy a kialakult helyzetre való gyors és határozott reagálás miatt heteken belül folytathatjuk a játékot. Viszont addig is, talán ki lehetne dolgozni valamilyen egységes szabályt a felkészülésre vonatkozóan, mert van olyan csapat, amely megteheti, hogy változatlanul készülhet tovább, így versenyelőnyt szerezhet a többiekkel szemben.

- Mi abban a helyzetben vagyunk, hogy az uszodánkban található a konditerem is, de ezeket bezárták, így nem használhatjuk őket. Bosszant, hogy sokat dolgoztunk Dabrowski Norbert irányításával tavaly nyár óta, és az első leállás után is. Jó formába kerültünk, és abból táplálkoztunk már a Honvéd ellen is, amely munkát még tavaly végeztünk. A Honvédot, majd a Miskolcot is magabiztosan győztük le, megtérült a korábban elvégzett meló. De a babérokat a félbeszakadt idény miatt mégsem arathatjuk le, és pláne az én koromban óriási pazarlásnak számít, hogy ezekben a napokban, hetekben elveszítjük azt, amit korábban felépítettünk. Rosszul érzem magam már a gondolattól is, hogy ha majd folytatódik a bajnokság, egy csomó úszás és kondi vár ránk. A nyár után is mindig nagy szenvedés van úgy két hónapig, mire mindannyian formába lendülünk, de az megszokott dolog. Ez a mostani szünet viszont nem az.

Érdeklődtem több helyen, figyelem, melyik csapat hogyan, mikor és hol készül. Mi nem tudjuk akármikor használni az egri uszodát és kapcsolódó létesítményeit, nem úgy mint mások a saját városukban, vagy kerületükben. Ezt a kimaradt időt senki nem fogja visszaadni nekünk.


RG
Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu
Fotó: egrivizilabda.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel