Halasztás!

Elmaradnak a pólómeccsek. Az Európai Úszószövetség (LEN) elhalasztotta a soron következő nemzetközi vízilabda-kupamérkőzéseket, a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban rendez meg több eseményt.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Folytatnák a bajnokságokat, kérdés mikortól...
2020-03-18 17:33:17
Március 11-én három régiós bajnokságát felfüggesztette, két nappal később pedig az Orbán Viktor miniszterelnök által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel még aznap este a versenyrendszeréhez tartozó összes bajnokságot felfüggesztette a Magyar Vízilabda Szövetség. Természetesen ez a döntés azóta is érvényben van. Az MVLSZ elnöksége hétfőn ülésezett, hiszen a kialakult helyzet érinti a magyar vízilabda társadalmat. Közel tízezer játékost, szakembereket. Alig van olyan uszoda, ami nyitva tartana, edzéseket lehetetlen tartani, de nem is ajánlott bárkinek is elhagynia otthonát. Az elnökség május 11-én ülésezik újra, addig fenntartják a bajnoki rendszer teljes felfüggesztését. A vlv.hu kérdésére Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta: az elnökség tagjai napi kapcsolatban vannak. A Magyar Vízilabda Szövetség mint hivatal, folytatja a munkáját, ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket hatósági jogköréből adódóan el kell látnia. Ha bármi változik pozitív vagy negatív irányban, arra reagálnak. Vári úgy gondolja, hogy nagyon komoly mérföldkő május 11-i dátum, az addigra kialakuló helyzetnek fogják majd alárendelni a további feladataikat.

A vlv szerint felvetődött a bajnokságok azonnali befejezésének lehetősége is, a sportág irányítói a keddi rendkívüli elnökségi ülésen végül inkább a kivárás mellett döntöttek, mert ez módot ad arra, hogy a vírushelyzet esetleges változása sportágunkban is lehetővé tegye az élet gyors újraindítását. Szó volt arról, hogy azonnali hatállyal lezárják a bajnoki évet azzal, hogy nem hirdetnek bajnokot. Ezt végül elvetették a döntéshozók, bízva abban, hogy a vírushelyzet viszonylag gyorsan megváltozik. A problémák azonban akkor is fennállnak majd, ha - a legjobb esettel számolva - folytatódhat a most félbeszakadt bajnoki szezon. A legmagasabb osztályban játszók esetében a játékos-szerződések általában nyárig szólnak, így újra meg kellene állapodni mindenkivel az akárcsak ideiglenes hosszabbításról. Információink szerint több klub már most hazaengedte idegenlégiósait vagy azok egy részét, s egyáltalán nem biztos, hogy az érintettek a majdani "hosszabbításra" visszatérnek, vagyis más erőviszonyok szerint kerülne sor a bajnokság végére, mint annak első szakaszára.

A portál úgy tudja, hogy az elnökségi ülésen a végső döntés elhalasztása mellett érvelők felvetették: amennyiben a nyári időszakra tervezett nagy sportesemények elmaradnak (a labdarúgó Eb egy évvel történő elhalasztását már bejelentették, a tokiói olimpia sorsa még bizonytalan, de a vírus terjedésének jelenlegi adatai pesszimizmusra adnak okot), kifejezetten segíthetné a vízilabda népszerűsítését, ha a nyár közepén fejeződnének be a most félbeszakadt bajnokságok. Ekkor ugyanis sportágunkra irányulna minden figyelem, a tévéknek szinte nem lesz más lehetőségük élő közvetítésre, a sportélet szünetelése miatt olyanok is a vízilabda felé fordulnának, akik máskor kevésbé érdeklődőek.RG
Forrás: vlvKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel