Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Nincs bónusz három pont, de további meccsek sem egy ideig
2020-03-14 01:19:40
Befejeződött az E.ON OB I alapszakasza. A férfi vízilabda pontvadászat felsőházában már időközben lebonyolították a nyitófordulót is, azonban az OSC-nek és a ZF-Egernek még volt egy elhalasztott mérkőzése, amelyet pénteken este pótoltak a fővárosi Nyéki Uszodában. Az alapszakasz helyezéseit a találkozó eredménye nem befolyásolta, a felsőházba vitt pontok tekintetében viszont nem volt mellékes a kimenetel. A koronavírus-járvány miatt zártkapus összecsapást az OSC 15-9 arányban megnyerte. A Dabrowski-legénység nagyszünetben már ötgólos hátrányban volt, sajnos nem tudta megnehezíteni az esélyesebb fővárosi együttes dolgát. Vad Lajos csapata a B-csoportban oda-vissza legyőzte a ZF-Egert, így az A-csoport első helyezettjéhez, a címvédő Ferencvároshoz hasonlóan maximális pontszámmal várják a rájátszás további küzdelmét. Kérdés, hogy mikor folytatódik tovább a szezon, ugyanis a péntek esti miniszterelnöki tájékoztatás és más szövetségekkel történt egyeztetés után az az Ügyvezetői Testületi döntés született, hogy 2020. március 13-án éjféltől a Magyar Vízilabda Szövetség versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvény visszavonásig halasztásra kerül.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a play-off következő játéknapja eleve április elsejére esik, így remélhetően addig lezajlik a járvány-mizéria. Más kérdés, hogy a nemzetközi porondon göngyölődnek fel az elhalasztott események. A Bajnokok Ligájában három magyar csapat is érdekelt, egy ideig biztosan szünetel a legrangosabb kontinentális klubsorozat. Az Eurokupa elődöntőjének visszavágóját a Brescia ellen ki tudja mikor tudja pótolni az Eger. Ezek mellett olimpiai kvalifikációs tornák is lesznek. Hölgyeknél még nem rendelkezik ötkarikás kvótával a magyar válogatott.
Persze az egészség mindentől fontosabb. Legyünk túl minél gyorsabban és a legszerencsésebben a világjárványon, a többi meg majd jön magától.


Férfi vízilabda OB I., alapszakasz, B-csoport, 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása
A-Híd OSC Újbuda - ZF-Eger 15-9 (6-4, 4-1, 2-3, 3-1)

Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Zárt kapuk mögött
Játékvezetők: Vogel Gábor, Füzesi Zsolt
OSC: Mitrovics – Brguljan 3, Manhercz 1, Randelovic 1, Prlainovic 1, Erdélyi 4, Hárai 2. Cserék: Terenyei, Seman, Tóth, Ubovic 2, Bundschuh, Burián 1, Lévai. Edző: Vad Lajos.
ZF-Eger: Kardos – Rasovic 2, Hosnyánszky 1, Murisic 2, Decker Á., Gyárfás 1, Vlahopulosz 2. Cserék: Krémer, Lukács, Csacsovszky, Kürti, Sánta, Sántavy, Baksa 1. Edző: Dabrowski Norbert
Emberelőny/gól: 9/4 illetve 10/3.
Ötméteresek: - illetve 1/1
Kipontozódott: Randelovic, Bundschuh

Nyilatkozatok:

Vad Lajos:

– Úgy érzem, nagyon jól játszottunk a kaotikus helyzet ellenére is. Gólra törően és összeszedetten vízilabdáztunk, Erdélyi Balázs pedig kiemelkedően, de minden meccsen szükség van az ilyen teljesítményekre.

Dabrowski Norbert:
– Elismerésem az OSC-nek, mert ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Nem volt egy játékelem sem, amelyben megközelítettük volna az ellenfél szintjét, sajnálom, mert nem így terveztem ezt a mérkőzést.

A felsőház állása: 1. FTC 45 pont, 2. OSC 45 pont, 3. Szolnok 37 pont, 4. ZF-Eger 37 pont, 5. Miskolc 28 pont, 6. UVSE 22 pont, 7. Honvéd 22 pont, 8. Szentes 19 pont.RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel