Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Háromgólos hátrányban az Eurokupa elődöntőben
2020-02-23 01:34:52
Rendkívül kevés gólt hozott a Brescia – ZF-Eger Eurokupa elődöntő első ütközete, amelyet szombat este rendeztek Olaszországban. Sajnos a házigazda együttes hárommal több találatot jegyzett, mint Dabrowski Norbert legénysége, így előnnyel várhatja az egri visszavágót. A háromgólos hátrány határesetnek számít a vízilabdában, ezért nem mondhatjuk, hogy minden esélye elszállt a ZF-Egernek a finálés részvétel kiharcolását illetően. Az első felvonásban csupán Hosnyánszky Norbert bizonyult eredményesnek. A csapatok alaposan megszervezték védekezésüket. Nálunk Kardos, míg a hazaiaknál Del Lungo vezetésével sikerült hatástalanítani a támadók szórványos próbálkozásait. Nagy fizikai és taktikai harc folyt a medencében a folytatásban is. Tizenegy perces hazai gólcsendet tört meg Antonio Boha, előnybő egyenlített a Brescia. Két perccel később Alesiani is eredményesnek bizonyult, így az olaszok 2-1-re vezettek a nagyszünetben. Térfélcserét követően azt vártuk, hogy a Brescia kétségbe esve forszírozza majd a gólszerzést, hiszen nekik megnyugtató előnyre volt szükségük az egri visszavágóra. Nem ez történt. Próbálkozásokból nem volt hiány, a védelmek és a kapusok szinte hiba nélkül teljesítettek. Mindössze három gól született az utolsó etap kezdetéig, ez pedig minden kétséget kizárva az Egernek kedvezett. Sajnos a hajrát jól kezdte a Brescia, Decker kiállítása után Cannella 3-1-re alakította az állást. Nem estünk kétségbe sem Vlahopuloszt kipontozódása miatt, sem Csacsovszky kihagyott ötméterese miatt, sőt még úgy nézett ki, hogy elviseljük Decker Ádám érvénytelenített találatát is. Jött ugyanis Nikola Murisics, aki 3 és fél perccel a vége előtt minimálisra csökkentette a differenciát (3-2). Ami ezután történt, az minden addigi történést felülírt. Másfél perc alatt három gólt (Nikolaidisz-dupla és Cannella) is beszedtünk. 6-2-nél sajnos égett a ház, ez nem volt benne a meccsben. Nikolasz Presciutti kipontozódott a másik oldalon, Murisics pedig villámgyorsan gólra váltotta az emberfórt. Egy percen belül voltunk már, amikor kivédekeztünk két hátrányt, így az eredmény nem változott. 6-3-ra nyert a Brescia, így igazán kedvező pozícióba került a március 6-án esedékes egri visszavágó előtt. A ZF-Eger helyzete sem reménytelen, itthon igenis verhető a Brescia még három-négy góllal is. Az elődöntő másik ágán az olasz Ortigia 10-4-re győzött Nagyváradon. Az olasz házidöntő meghiúsítása lesz a célja együttesünknek a Bitskey-uszodában rendezendő második meccsen.


Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Brescia
AN Brescia – ZF-Eger 6-3 (0-1, 2-0, 0-0, 4-2)

Játékvezetők: Savinovic (horvát), Naumov (orosz)
AN Brescia: Del Lungo – Alesiani 1, C. Presciutti, Buha 1, Canella 2, Nikolaidisz 2, Guerrato, Nora, N. Presciutti, Bertoli, Figari, Balzarini. Edző: Alessandro Bovo
ZF-Eger: Kardos - Magyar, Rasovic, Csacsovszky, Hosnyánszky 1, Sánta, Decker, Murisic 2, Gyárfás, Vlahopulosz, Sántavy, Baksa. Edző: Dabrowski Norbert.

Dabrowki Norbert nyilatkozata az egrivizilabda.hu portálnak:
- Nagy taktikai és fizikai harc volt. Sajnos a végén hibáztunk. Vlahopulosz kipontozódott, az ő hiányát nem tudtuk pótolni. A másik döntő momentum az volt, hogy a harmadik negyedben nem kapkodtak az olaszok, nagyon rutinosan oldották meg a feladatot, kivártak. Őszintén mondom, hogy hiszek a továbbjutásunkban. Hazai pályán képesek lehetünk a hátrányunk ledolgozására. Lőtávon belül maradtunk, bár jobb lett volna, ha a végén jobban koncentrálunk. Kardos remekül teljesített, sajnos azonban olasz kollégájáról, Del Lungoról is ugyanez mondható el. Fizikailag nagyon sokat kivett belőlünk ez a mérkőzés, úgyhogy nagyon nehéz lesz a Honvéd meccs, szerdán, de meg kell oldanunk a feladatot.

A másik elődöntőben:
Oradea – Ortigia 4-10
RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel