Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Előrehozott finálé az Eurokupában, Bresciában a ZF-Eger
2020-02-19 23:54:53
Az utóbbi hetek a Brescia elleni Eurokupa elődöntős párharcról szólt a ZF-Eger férfi vízilabda csapatának számára. 2020 év elejétől áll a figyelem középpontjában az olaszok elleni összecsapás, amelyet idegenben kell megvívnia szombaton Dabrowski Norbert együttesének. A Bresciával legendás mérkőzéseket játszottak már korábban is az egri pólósok. Talán a legemlékezetesebb a 2006-os LEN Kupa negyeddöntő volt, amikor is a taljánok szerb légiósa Csirics úgy megütötte Hegedüs Gábort, hogy az akkor még 22 éves játékos arc és szemüreg, valamint orrcsonttörést szenvedett. Azóta eltelt lassan tizenöt esztendő. Érdekesség, hogy az Eger csapatkapitánya Decker Ádám az ominózus 2006-os találkozón is ott volt. Többször találkozott már a két csapat a Bajnokok Ligájában, váltakozó sikerekkel. Szerencsére az utókor már lényegesen sportszerű keretek között játszotta találkozóit. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a ZF-Eger babazsúrra utazik Olaszországba. A második számú kontinentális klubsorozat elődöntőjéről beszélünk. A Brescia és az Eger is azzal a nem titkolt szándékkal kezdte az Eurokupát, hogy azt megnyerje. A sorsolás szeszélye, hogy a két legnagyobb esélyes már a négy között összekerült egymással. A Bresciából meghatározó játékosok távoztak 2019 nyarán, ám nem lehet azt mondani róluk, hogy ezzel egyenes arányban gyengültek volna. A BL-selejtezőn elvéreztek ugyan, ám - ismerve az olasz sportpolitikát - lehet ezt szándékosan beáldozták az Eurokupa oltárán. Trófeát vadásznak, erre nagyobb lehetőségük van itt, mint a legrangosabb sorozatban, a BL-ben, vagy éppen hazájuk bajnokságában, ahol már lassan évtizedes Pro Recco egyeduralom van. A negyeddöntőben könnyen búcsúztatták azt a Miskolcot, amelynek játékerejét közel azonos szinten emlegetik az Egerével. A mi együttesünk valamennyi közelmúltban lejátszott OB I-es találkozóján a Brescia ellen készült. Természetesen a Kaposvár, az AVUS, de még a BVSC sem modellezhette hűen elődöntős ellenfelünket, ám ettől függetlenül mondható, hogy felkészültünk az olaszokból. Cél, hogy a március 4-én, Egerben esedékes visszavágót olyan eredménnyel várjuk, ami feljogosíthat bennünket az optimizmusra.

A másik elődöntőben a Nagyvárad az olasz Ortigiával került össze.

Eurokupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Brescia, 2020-02-22 (szombat) 19 óra
AN Brescia – ZF-Eger
RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel