Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Parasportok - Egerben a kerekesszékes vívás legjobbjai
2020-02-13 11:37:13
A hazai parasport idei legnagyobb nemzetközi versenyét láthatjuk február 13-16. között Egerben, a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében. Az IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupa-Kaposvári Zsolt Emlékversenyre 29 ország több, közel 200 versenyzője érkezett a hevesi megyeszékhelyre. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy mindig nagy felelősség egy nemzetközi verseny megszervezése, ugyanakkor büszkén várja a versenyzők pástra lépését: „Kollégáim mindent megtettek, hogy a verseny sikeres legyen és most a versenyzőkön a sor. A jól felkészült magyar csapatnak nem lesz könnyű dolga, mert a paralimpia előtti utolsó versenyeken a világ teljes élmezőnye részt vesz. Most, Egerben is itt vannak a kerekesszékes vívás top versenyzői, izgalmas asszókat láthatunk majd és bízom abban, hogy a magyar versenyzők győztesen kerülnek ki majd belőlük.”


A sportvezető azt is hozzátette, hogy a bizakodása nem alaptalan, hiszen négy egyéni versenyszámban is magyarok vezetik a világranglistát és a női tőr csapatversenyben is az előkelő, második helyről várja csapatunk a vasárnapi megmérettetést.Osváth Richárd, a klasszis kerekesszékes vívó mindkét fegyvernemében, tőrben és kardban is vezeti a világranglistát. A hölgyeknél Krajnyák Zsuzsanna tőrben, míg Hajmási Éva kardban áll a világranglista élén.Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány is bizakodó az egri világkupával kapcsolatban. Az olimpiai ezüstérmes kardvívó esélylatolgatásként kifejtette: „Két év után tért vissza a Világkupa Egerbe, a hazai versenyt mindig nagy lelkesedéssel várják a magyar válogatott tagjai. Ebben az évben a paralimpiai kvalifikáció legfontosabb versenye az egri világkupa, a magyar versenyzők közül öten már paralimpiai kijutó helyen vannak, de még további két versenyző esélyes paralimpiai kvótaszerzésre. A felkészülés jól sikerült, a versenyzők integrált és nemzetközi edzőtáborral készültek a versenyre, remélem a felkészülésnek megfelelően, jó eredménnyel zárjuk a világkupát, örömöt okozva ezzel a hazai közönségnek.”Az egyéni versenyek csütörtöktől szombatig 9 órakor kezdődek, a döntőket 16:00-19:00 között vívják a versenyzők, a csapatversenyek vasárnap 9:00-16:00 óra között lesznek a Hotel Eger & Park Szállodában.A világkupa a tragikus hírtelenséggel elhunyt Kaposvári Zsolt nevét viseli. A vívóbírót a Nemzetközi Vívó Szövetség 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta, emellett három ötkarikás játékon, illetve számos világbajnokságon, Európa-bajnokságon vezényelte le a párharcokat.A verseny eredményei az alábbi linken lesznek elérhetőek:

https://www.engarde-service.com/files/hunfencing/2020_02_13-16_iwas_eger/A versenyt élőben az IWAS youtube csatornán lehet majd követni: https://www.youtube.com/channel/UCTnzFhDigJXhORjkBFAAihgKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel