FTC: svéd ellenfél

Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Ferencváros ellenfele a svéd bajnok Djurgarden lesz A továbbjutás egy meccsen dől el, amelyet zárt kapulk mögött rendezik a Groupama Arénában Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás - Splitben a horvátok az esélyesebbek
2019-10-09 23:14:32
A magyar labdarúgó válogatott csütörtökön 20.45-kor Splitben Horvátország legjobbjai ellen lép pályáraa. Az Európa bajnoki selejtező E-csoportjának találkozója előtt magyar szempontból nem túl jók az előjelek. Marco Rossi magyar szövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga a horvátok elleni kezdőcsapat kijelölésénél, hiszen sérülések, illetve eltiltás is nehezíti a feladatát, ám állítása szerint együttese mindent meg fog tenni a kulcsfontosságú találkozón. - Négy olyan játékos (Nagy Á., Baráth, Pátkai, Szoboszlai) sem játszhat a spliti mérkőzésen, aki Budapesten kezdőként lépett pályára. Közülük három középpályás, ezért középen teljesen új felállással játszunk majd. Tudjuk, hogy vannak problémáink, azt is, hogy kik vagyunk, és kik a horvátok, de fegyelmezett, szervezett csapatjátékkal, motiváltan játszva felül tudunk kerekedni ezeken. Ha nem tartjuk be a taktikát, elveszítjük a labdákat, akkor nem leszünk képesek gólt szerezni. Agresszívnek kell lennünk, és úgy kell futballoznunk, hogy ne szenvedjünk túl sokat.

A horvátokat már megleptük Budapesten. Nehéz elképzelni, hogy az olyan játékosok, mint a horvátok sztárjai, újra ekkorát hibázzanak, ez a futballban azért ritkán esik meg kétszer egymás után. Nekünk viszont magabiztosnak kell lennünk. A papírforma alapján normális, ha Splitben vereséget szenvedünk, de ha ki kell kapni, akkor legalább annak a módját hadd válasszam meg. Ennyit kértem a játékosaimtól.”

Gulácsi Péter szerint az a tervük, hogy újra meglepjék a horvát csapatot. - „Nem lesz könnyű meccs, de arra törekszünk, hogy hasonlóan játszunk, mint Budapesten. Bátran játsszunk a labdával, zártan védekezzünk, ne adjunk túl sok esélyt a horvátoknak a gólszerzésre. Nyilván tisztában vagyunk a kvalitásbeli különbségekkel, ha teret és időt adunk nekik, a fantasztikus játékosaik a semmiből is helyzetet teremtenek. Ezért még egyszer mondom, agresszíven kell védekeznünk, és ha megszerezzük a labdát, azzal bátran előre kell mennünk. Bízunk magunkban, bízunk abban, hogy bátor játékkal kihozhatunk valamit a mérkőzésből. Ki kell használnunk azokat a lehetőségeket, amik adódnak. A legjobbunkat akarjuk nyújtani, és ha ez sikerül, akkor talán újra meg tudjuk lepni a horvátokat. Ez a terv, reméljük, hogy sikerül megvalósítani..


EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
Október 10., csütörtök

20.45: Horvátország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
20.45: Szlovákia–WalesKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel