Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Tizenkettő ötméteres, helytállás a bajnoknál
2019-10-09 00:04:45
Nem mindennapi mérkőzés szemtanúi lehettek a budapesti Hajós Uszodába kilátogató szurkolók, és az M4Sport jóvoltából a televízió nézői kedd este. A női vízilabda OB I harmadik fordulójában lejátszott UVSE-Hunguest Hotels – LFÁ-ZF-Eger összecsapás 16-11-es hazai sikerrel zárult. Biros Péter tanítványai nem vallottak szégyent, az UVSE esélyeshez méltó módon diadalmaskodott. Nagyon régen kerültünk idegenben ilyen közel napjaink legjobb honi együtteséhez, ez a mieinkben rejlő potenciál bizonyítéka. 3-0-nál szereztük első találatunkat, s az első felvonás 4-2-es eredménye ellenére meccsben voltak lányaink. A második szakasz egyértelműen a bajnoki címvédőé volt. 5-2-nél elhibáztunk egy ötméterest, ez további két találattal büntették Keszthelyiék. A találkozó második felében teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott. Zsinórban három gólt szerzett a Szilágyi Dorottya által irányított Eger, amelynek ráadásul volt lehetősége az egygólos különbség eléréshez is. Sajnos ez nem sikerült, egy jól irányzott hazai időkérés rendezte az UVSE sorait, így a negyed hátralévő részében ismét a hozzájuk került a karmesteri pálca. 12-7-nél fordultak a felek az utolsó etapra. A differencia megmaradt a végére. Kaotikus volt a második játékrész. Összesen tizenkettő büntetőt ítéltek a sípmesterek. Volt köztük vitatható ötös, de nem a játékvezetői felfogás volt furcsa (márcsak azért sem, mert az egyik fehér ruhás az olimpiai bajnok Fodor Rajmund volt) hanem sokkal inkább az új szabályokhoz való alkalmazkodás ment nehezen a csapatoknak. Míg a hazaiak minden büntetőt értékesítettek, addig mi kettőt elhibáztunk. Lehet, hogy nagyobb koncentrációval még szorosabb eredmény elérésére is képesek lettünk volna. Összességében az egri helytállás megvolt, letudtuk a szezon legnehezebb összecsapását. Két győzelmet követően együttesünk először maradt pont nélkül a 2019/2020-as kiírásban.


Női OB I., alapszakasz, 3. forduló.
UVSE-Hunguest Hotels - LFÁ-ZF-Eger 16-11 (4-2, 3-0, 5-5, 4-4)

Budapest, Hajós Alfréd Uszoda 200 néző. Játékvezetők: Fodor Rajmund, Füzesi Zsolt
UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki 2, Rybanska 2, Keszthelyi 6, Parkes 1, Faragó 1. Cserék: Baksa, Valentin, Mucsy, Peresztegi, Telek 1, Pál. Edző: Benczúr Márton.
LFÁ-ZF-Eger: Magyari – Szilágyi D. 6, Menczinger 1, Katona, Tóth Cs., Czigány 1, Vályi F. 2. Cserék: Pulyblank, Szmodics, Polák 1, Szilágyi Sz., Molnár D., Dobi D. Edző: Biros Péter.
Emberelőny/gól: 7/4 illetve 4/3
Ötméteresek: 5/5 illetve 7/5
Kipontozódott: Tóth Cs. (21.)

Nyilatkozatok:
Benczúr Márton:
- Soha nem gyűjtöttünk még tizenhét hibapontot, nagyon nehéz alkalmazkodni az új szabályokhoz, de persze megteszünk mindent. Kritikus vagyok ezzel a helyzettel, de saját magunkkal kell foglalkoznunk és dolgozni tovább. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez.

Biros Péter:
- Pici tanácstalanságot láttam néha a lányokon, ezt egy ilyen találkozón nem szabad megengedni magunknak. Az UVSE azért jobb, mert egy összeszokott csapat. Nekünk össze kell még érni, de nyilván ez sok munkával jár. Tovább kell mennünk a rangadók útján, hinni kell magunkban.

A játéknap további programja:
2019-10-09 (szerda)

Tatabánya - Szeged SZTE
Hungerit-Szentes - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
FTC-Telekom - III. Kerületi TVE
BVSC-Zugló Diapolo - Budapesti Honvéd SE

RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel