Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sportiskolás sportágválasztó alsótagozatosoknak
2019-10-07 20:51:07
Az Egri Városi Sportiskola hétfőn kora délután tartotta őszi sportágválasztóját az alsó tagozatos diákoknak. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban az EVSI 11 szakosztálya mutatta be sportági kínbálatát a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából, a Szent Imre Katolikus Iskolából és a Lenkey János Általános Iskolából érkezők osztályoknak. A csarnok küzdőterének egyik oldalán a kosárlabda palánknál dobáltak a sportiskolások. a másik oldalon a kézilabdások célozhatták a kaput. A sarokban mini floorball pályán játszottak a lányok, a ping-pong asztalnál ifjú asztaliteniszezők bűvölték a kaucsuk labdát. A birkózók és judósok felváltva használták a tatamikat. A shotokan karatések népes csoportja kata és kumite bemutatókkal már a hétvégi csehországi világbajnokságra készültek. Az ökölvívóknál a boksz zsákot és ütőbabák állták az ütéseket. A röplabdásoknál a felállított mini pályán előbb a fiúk, majd a lányok mutatták be a sportág alapelemeit, szépségeit. A megnyitó ünnepségen Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Arra biztatta az apróságokat, hogy jelentkezzenek a sportiskolás szakosztályoknál. Akik csak hobbi szinten szeretnének sportolni, azokat is bátran biztatta, próbálják ki a sportiskola széles sportági kínálatát.

KARATÉS ELISMERÉS
A megnyitó részeként Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szövetség alelnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Dr. Mészáros János a magyar szövetség elnöke a Karate Sport Támogatásáért elismerő oklevéllel jutalmazta Dr. Juhász Attila Simont Felsőtárkány polgármesterét. Az oklevelet shihan Juhász Ferenc 7 danos mester az SKDUN magyar szövetség elnöke, az EVSI vezetőedzője adta át, majd köszöntőjében elmondta, hogy Dr. Juhász Attila Simon közel tíz éve támogatja Heves megyében a karatét, Felsőtárkány polgármestereként. Maga is aktívan űzi ezt a sportot, Shihan Borza József tanítványaként gyakorol. Felsőtárkány évente több rendezvénynek, edzőtábornak ad otthont, támogatja a régió egyik legsikeresebb egyesületét, a helyi Agria Shotokan Karate Egyesületet. A térség összefogásának hála, Eger és Heves megye a karate öt vidéki regionális központjának egyike lett, erősítve ezzel a Heves megyei sportot.TOBORZÓ
A sportiskola edzői közül Laczi Zsolt (kosárlabda), Gyöngy Attila (birkózás), Leitner Tamás (floorball), Dorkó Péter (ökölvívás), Pálosi Balázs (asztalitenisz), Terenyei Ákos (kézilabda), Vincze Tamás (röplabda), Barczi Rita (karate) személyesen ajánlotta az EVSI szakosztályait.
ÚJRAÉLESZTÉS
A sportágválasztó zárásaként harminc edző, testnevelő, fiatal sportoló, a sportiskola kötelékébe tartozó munkatársak részvételével újraélesztő előadást és gyakorlati bemutatót tartott Dr. Bene József a Markhot Ferenc Kórház főorvosa. A defibrillátor gyakorlati használatát és az újraélesztés gyakorlatát mentős szakemberek segítségével az edzők is gyakorolhatták.


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel