Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Holló a legjobb magyar 200 vegyesen, Békési hetedik 100 mellen
2019-10-06 02:22:48
Remekeltek úszóink a Duna Arénában, ami majdnem teljesen megtelt az Úszó Világkupa második napjára, így az igen hálás magyar közönség nyolc érmet ünnepelhetett, ebből három aranyat, három ezüstöt és két bronzot sikerült szombaton bezsebelni. Az Egri Úszó Klub két kiválósága is fináléba jutott. 200 méter vegyesen három magyar versenyző állt rajthoz, közülük a leggyorsabb Holló Balázs volt, aki a hatodik helyen csapott célba. Balázs két év után indult ebben a számban, és hatalmas egyéni csúccsal bizonyította, hogy van keresnivalója a rövidebb távon is. Mögötte Telegdy Ádám a hetedik, és az ifjú tehetség, Kós Hubert a nyolcadik helyen végzett. A 100 mell döntőjében Békési Eszter hetedik lett. Eszternek három hét edzés után sikerült az előfutamban és a döntőben is 1:10 alatt úsznia és a legjobb magyarként helyt állt a mezőnyben.

Rögtön egy fenomenális 400 vegyessel kezdődött budapesti világkupa második felvonása, hiszen Hosszú Katinka megmutatta ki az úrnő a házban, több mint 7 másodperces, majdnem félmedencényi fölénnyel aratott diadalt a Duna Aréna tomboló közönsége előtt. De nem csak neki szólt a taps, hiszen Jakabos Zsuzsanna nagy csatában (a spanyol Belmontéval) szerezte meg a második helyet, úgyhogy nyitásként magyar kettős siker született. Kapás Boglárka is majdnem felfért a dobogóra, de most be kellett érni egy negyedik hellyel. 200 gyorson Jakabos Zsuzsanna egy újabb ezüsttel gazdagította gyűjteményét, még Gyurinovics Fanni nyolcadiknak érte el a falat. 100 háton Hosszú Katinka újra vízbe ugrott, ahol hatalmas menet volt a dobogóért, végül olimpiai bajnokunknak sikerült bejönni a harmadik helyre, még Burián Kata negyedik lett.

A nap leghosszabb számában, 1500 gyorson két magyar fiú is vitézkedett, Gyurta Gergely pedig megszerezte a bronzérmet, még Kalmár Ákos hatodik helyen ért célba. És ha már érmek, akkor a legfényesebből is jutott a fiúknak, amiről Biczó Bence gondoskodott, hiszen 200 pillén egy izgalmas magyar házidöntőnek is beillő futamban gyűjtötte be az aranyat, ahol Verrasztó Dávid negyedik, Márton Richárd ötödik, Tekauer Márk pedig a hetedik helyet szerezte meg.

50 háton Balog Gábor egy ötödik helyet, még Bohus Richárd egy hetedik helyet gyűjtött be. 50 mellen pedig Szilágyi Csaba a holland Kamminga mögött lett ezüstérmes. 100 gyorson begyújtották a fiúk a rakétákat Szabó Szebasztián csak századokkal maradt le a dobogóról, így negyediknek ért be, még Németh Nándor az ötödik, Milák Kristóf pedig a hetedik leggyorsabb volt a mezőnyben.

Az estét a 4×100-as mixed gyorsváltó zárta, méghozzá őrületes hang orkánban, hiszen nem mindennapi verseny bontakozott ki, végül – egy őrületes Katka-féle hajrá után – a Németh, Szabó, Jakabos, Hosszú fantasztikus négyes, kétszázaddal orozta el a győzelmet az orosz csapat elől, így meglett a harmadik arany.


RG
Összefoglaló: musz.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel