Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Atlétika - Halász Bence 3., Márton Anita 5.
2019-10-04 08:30:28
A dohai atlétikai világbajnokságon a kalapácsvető Halász Bence 78.18 méteres teljesítménnyel bronzérmet nyert A Kalifa Stadionba a férfi kalapácsvetés döntője előtt. A Dobó SE 22 éves, Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője igen simán vette a selejtezőt, elsőre 76.90-et dobott, amivel hatodik helyen jutott a fináléba, amelyen aztán jobban nem is kezdhetett volna, hetedik dobóként 78.18 méterre hajította a kalapácsot, amellyel majdnem négy méterrel túlszárnyalta két évvel ezelőtti döntős eredményét (74.45). A második kör után úgy látszott, hogy rajta kívül a francia Quentin Bigot és a címvédő Pawel Fajdek küzd az aranyért, aki már másodszorra nyolcvan méter fölé dobta a kalapácsot (80.16). A negyedik körben Bigot egyetlen centiméterrel megelőzte a sorban három érvénytelent dobó Halászt, és átvette a második helyet az újra legyőzhetetlennek tűnő Fajdek mögött. A magyar atléta fejben mintha kicsit elfáradt volna, ötödikre 73.76-ot dobott, így az utolsó körre maradt a döntés.

A Halász mögött álló versenyzők közül egyedül az Európa-bajnok lengyel Wojciech Nowickiben volt benne egy nagy dobás, de a hatodik dobása „csak” 77.69-méterre szállt, így Halász Bence megszerezte pályafutása első és a magyar atlétika 14. világbajnoki érmét. A lengyelek óvtak és Noviczki is bronzérmet kapott.

Nagyon jól, és örülök is neki, de most, közvetlenül a verseny után van még bennem egy kis tüske amiatt, hogy egy centin múlt az ezüst – ezt fel kell dolgozni. Annak viszont lehet örülni, hogy bár még a pályafutásom elején járok, két felnőtt világversenyről is van érmem, és nagyon remélem, hogy folytatódik a sorozat, hogy messze még a vége - nyilatkozta Halsz Bence.


Női súlylökésben Márton Anita az 5. helyen végzett 18.86 méteres lökéssel.

ATLÉTIKA VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
NŐI SÚLYLÖKÉS, DÖNTŐ

1. Kung Li-csiao (kínai) 19,55 m
2. Danniel Thomas-Dodd (jamaicai) 19.47
3. Christina Schwanitz (német) 19.17
5. Márton Anita 18.86Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel