Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Atlétika - Halász Bence 3., Márton Anita 5.
2019-10-04 08:30:28
A dohai atlétikai világbajnokságon a kalapácsvető Halász Bence 78.18 méteres teljesítménnyel bronzérmet nyert A Kalifa Stadionba a férfi kalapácsvetés döntője előtt. A Dobó SE 22 éves, Európa-bajnoki bronzérmes versenyzője igen simán vette a selejtezőt, elsőre 76.90-et dobott, amivel hatodik helyen jutott a fináléba, amelyen aztán jobban nem is kezdhetett volna, hetedik dobóként 78.18 méterre hajította a kalapácsot, amellyel majdnem négy méterrel túlszárnyalta két évvel ezelőtti döntős eredményét (74.45). A második kör után úgy látszott, hogy rajta kívül a francia Quentin Bigot és a címvédő Pawel Fajdek küzd az aranyért, aki már másodszorra nyolcvan méter fölé dobta a kalapácsot (80.16). A negyedik körben Bigot egyetlen centiméterrel megelőzte a sorban három érvénytelent dobó Halászt, és átvette a második helyet az újra legyőzhetetlennek tűnő Fajdek mögött. A magyar atléta fejben mintha kicsit elfáradt volna, ötödikre 73.76-ot dobott, így az utolsó körre maradt a döntés.

A Halász mögött álló versenyzők közül egyedül az Európa-bajnok lengyel Wojciech Nowickiben volt benne egy nagy dobás, de a hatodik dobása „csak” 77.69-méterre szállt, így Halász Bence megszerezte pályafutása első és a magyar atlétika 14. világbajnoki érmét. A lengyelek óvtak és Noviczki is bronzérmet kapott.

Nagyon jól, és örülök is neki, de most, közvetlenül a verseny után van még bennem egy kis tüske amiatt, hogy egy centin múlt az ezüst – ezt fel kell dolgozni. Annak viszont lehet örülni, hogy bár még a pályafutásom elején járok, két felnőtt világversenyről is van érmem, és nagyon remélem, hogy folytatódik a sorozat, hogy messze még a vége - nyilatkozta Halsz Bence.


Női súlylökésben Márton Anita az 5. helyen végzett 18.86 méteres lökéssel.

ATLÉTIKA VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
NŐI SÚLYLÖKÉS, DÖNTŐ

1. Kung Li-csiao (kínai) 19,55 m
2. Danniel Thomas-Dodd (jamaicai) 19.47
3. Christina Schwanitz (német) 19.17
5. Márton Anita 18.86Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel