Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kosárlabda - 7. Bornemissza Kupa: 1. Przemysl, 2. EVSI-KOK
2019-09-29 16:47:19


SPORTBARÁTSÁG. A Zemplén szlovákiai részének központjával, Nagymihály (Michalovce) városával több évtizedes kapcsolata van az egri kosárlabda sportnak. Csányi Barna és Ladislav Janosov régi sportbarátként találkozhatott a 7. Bornemissza Gergely Kupa nemzetközi utánpótlás kosárlabda torna alkalmával. Az idén 80 éves Csányi Barna, mint egri díszpolgár fogadhatta a köszöntést Kovács Gézától az Egri Városi Sportiskola igazgatójától, Varga György főszervezőtől és a tornán résztvevő csapatok vezetőitől. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahová a 2013-as első torna után visszatért a 4 csapatos sportesemény. Ebben az évben tavasszal Michalovcében és Przemyslben az EVSI-KOK nyerte a tornát. Az elmúlt hétvégi 2007- 2008-as korosztályú egri eseményt az Egri Városi Sportiskola, a Kék Oroszlánok Kosársuli a Heves Megyei Kosárlabda Szövetség és Eger önkormányzatának támogatásával rendezte meg. A több idősebb játékossal érkező lengyelek nagy fölénnyel, három magabiztos győzelemmel nyerték a tornát. Az EVSI-KOK Klepej Roland és Máté Balázs edzők irányításával a szlovákok és ukránok legyőzésével megszerezték a 2. helyet. A harmadik helyen a Michalovce-Abovia Kosice , a negyediken Uzsgorod (Ungvár) végzett.

KÜLÖNDÍJASOK. Az eredményhirdetésen kihirdették az All Star csapatot, amelyben Constantino Mak, Mateusz Olech (mindkettő Przemysl), Rene Vanco (Michalovce-Kosice), Artem Petechel (Uzsgorod) és Bolla Borbert (EVSI-KOK) kapott helyet. A torna MVP címet a lengyel Nikodem Jazwa kapta. A díjakat Szeleczki János, a Heves Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke és Varró Géza a megyei szövetség elnökségi tagja adta át.

Eredmények:
EVSI-KOK -Michalovce-Abovia Kosice (szlovák) 57-53 (26-10, 5-16, 4-20, 22-7)
Przemysl (lengyel) - Uzsgorod (ukrán) 119-9.
Przemysl - EVSI-KOK 115-38 (28-2, 26-15, 33-9, 28-12).
Michalovce-Abovia Kosice - Uzsgorod 68-30.
Przemysl - Michalovce-Abovia Kosice 106-40.
EVSI-KOK - Uzsgorod 48-26 (13-0, 6-13, 18-7, 11-6).

Végeredmény:

1. UKS Przemysl (edző: Krzysztof Mlot)
2. EVSI-KOK (A csapat tagjai: Márton István, Ficsor Áron, Domoszlai Dániel, Sass Pál, Numan Benedek, Numan Barnabás, Osztermayer András, Koncz Botond, Bolla Norbert, Faragó Dávid, Molnár Dániel, Szarka Hunor, Balog Ákos, Magyar Előd, Szemes István. Edzők: Klepej Roland, Máté Balázs.
3. Michalovce-Abovia 96 Kosice (edző: Igor Vasil, Tomas Cech)
4. Uzsgorod (edző: Oleksandr Zubkovskij, Anton Ivanyina).

Klepej Roland EVSI-KOK) értékelése: - Reális a végeredmény. Az első szlovákok elleni meccsen eldőlt a második hely sorsa. Nagyon jól kezdtünk, köszönhetően a jó védekezésünknek előnyt szereztünk, melyet ledolgoztak a zónavédekezést alkalmazó vendégek. Az utolsó negyedben mi is váltottunk, ritmusos támadásainkkal értékes győzelmet szereztünk. A fizikális és magassági fölényben lévő lengyelek ellen végig jól küzdöttünk, de nem volt esélyünk. Az ukránok ellen jól védekeztünk és magabiztosan nyertünk. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, de még sokat kell dolgoznunk a hétköznapokon.


Agria Press - FOTÓ: Bajzát Rafael - Molnár TamásKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel