Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Lerakták a matarói alapokat
2019-09-26 09:44:40
Győzelemmel abszolválta az OB I alapszakasz negyedik fordulójának hétközi mérkőzését a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. A-csoport szerdai, szombathelyi ütközetén nem született meglepetés, Dabrowski Norbert együttese maradt veretlen a pontvadászatban, míg az AVUS változatlanul nyeretlen a 2019/2020-as kiírásában. Az egriekre a soron következő hétvégén vár az utolsó kvalifikációs torna az Eurokupában. A Mataróban esedékes viadalon pénteken már játszik meccset csapatunk, így a szombathelyi ütközet a három pont megszerzése mellett a finomhangolásról is szólt. A könyöksérüléssel bajlódó Vlahopuloszt leszámítva a legerősebb kerettel utaztunk a vasi megyeszékhelyre. Az AVUS elleni párharc minden szempontból elérte célját, a ZF-Eger látványos játékkal 14-6-ra diadalmaskodott Szombathelyen. Végig a mieink akarata érvényesült, a játék minden elemében sikerült felülmúlni a korábban Egerben (is) pólózó Matajsz Márk edzette AVUS-t. Baksa negyedik felvonásban elért találatát követően a bűvös tízes differencia közelébe került az Eger, azonban a végeredményt büntetőből a hazaiak állították be. A ZF-Eger (egyben a mezőny) legeredményesebb gólszerzőjének Gyárfás bizonyult három találattal, rajta kívül Rasovics, Csacsovszky, Hosnyánszky és Murisics köszönt be két-két alkalommal. Rövid pihenőt követően az egri küldöttség csütörtök reggel elrepült Spanyolországba, hogy a második számú kontinentális klubsorozatban kiharcolja a legjobb nyolc közé jutást. Először pénteken a francia CN Noisy lesz az ellenfél, szombaton - a szintén gall – Montpellier következik a sorban, majd vasárnap a zárómeccset a selejtezőkörnek otthont adó Mataróval csap össze együttesünk.


E.ON OB I., alapszakasz, B-csoport, 4. forduló
AVUS Szombathely – ZF-Eger 6-14 (1-3, 1-3, 3-5, 1-3)

Szombathely 150 néző. Játékvezetők: Csizmadia Zsolt, Kollár György
AVUS: KOVÁCS B. – Szőke Sz. 1, Turnai B., EKLER B. 2, Szabó I. Bence, Jovanovic 1, Marnitz G. Csere: Polovic, Hajmási, Sági, Sebestyén, IRMES P. 2. Edző: Matajsz Márk
ZF-Eger: KARDOS – RASOVICS 2, Baksa B. 1, Decker Á., Sánta, Csacsovszky E. 2, GYÁRFÁS 3. Csere: Sántavy, Magyar M. 1, Kürti 1, Lukács D., Murisics 2, Hosnyánszki 2. Edző: Dabrowski Norbert
Emberelőny/gól: 12/1, ill. 9/4
Ötméteresek: 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Gyárfás (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Sánta (23. p.)

Nyilatkozatok:

Matajsz Márk:

– Elértük célunkat, mert jó mérkőzést tudtunk játszani az Eger ellen. Jól védekeztünk, de a támadásainkba sok hiba csúszott. Sajnos az emberelőnyeinket sem tudtuk megfelelően értékesíteni.

Dabrowski Norbert:
– Nagyon fontos volt a találkozó, ami jó felkészülést nyújtott az Eurokupa-mérkőzéseinkre. Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, de a játék megfelelt az elvárásainknak, pláne a hosszú utazást követően.

A játéknap további mérkőzései közül csütörtökön rendezik a Vasas – Honvéd fővárosi derbit. Pénteken a Kaposvár a BVSC-t látja vendégül, míg a forduló zárómeccsén szombaton a Szentes az OSC-t fogadja.
RG
Fotó: Fehér Anna (mvlsz)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel