Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Birkózás - Lőrincz Viktor ezüstérmes, Lőrincz Tamás döntős
2019-09-16 22:24:06
A 87 kg-os Lőrincz Viktor ezüstérmet szerzett a Nur-Szultanban megrendezett birkózó világbajnokságon. . A Honvéd 87 kilogrammos Európa-bajnokát a kategória legjobbja, a világbajnok ukrán Zsan Belenyuk győzte le szoros meccsen 2:1-re, az ifjabbik Lőrincz fivér így két világbajnoki bronzérme mellé egy ezüstöt vihet haza. - Ebben a pillanatban még szomorú vagyok, mert mégiscsak elveszítettem egy döntőt, de holnap már elégedett leszek, mert életem legjobb vébé-eredményét értem el, és ráadásul Tomi is bejutott a döntőbe, úgyhogy végre teljesült egy nagy álmunk. A fináléban tapogatózóan induló meccsen Lőrinczet küldték le először a két passzív birkózó közül, ami akár még jó taktikának is bizonyulhatott volna. Főleg úgy, hogy a ceglédi klasszis gyönyörűen védekezte ki a lenti helyzetet, pedig Belenyuk ebben nagyon jó: Lőrincz tökéletesen mozgott parterben, két pörgetési kísérletet is bravúrral védett ki (nagyon kevés hiányzott hozzájuk), így az ukrán világbajnok csak 1:0-ra tudott vezetni a szünetben. Várható volt, hogy ha Lőrincz kellően meghajtja a második menetet, a sportág íratlan szabályai alapján vissza fogják inteni ellenfelét. Ez pont így is történt (1:1), a baj csak az, hogy Lőrincz talán abban bízhatott, ha nem is csinál akciót lentről, utána a maradék időt már kihúzza, és utolsó ponttal ő jön ki jobban a passzív csatából. Ez azonban túl látványos volt, nem is igazán próbált a parterben lévő ukránon fogást találni, egyből felállították őket. Ráadásul még nagyon sok idő volt hátra, így amikor a bíró másodszor is megintette a magyart, sajnos nem nagyon lehetett rá azt mondani, hogy jogtalan lenne. A 2:1-es vezetést a rutinos Belenyuk már nem engedte ki a kezéből, így másodszor is világbajnok lett.

A kötöttfogásúak 77 kg-jában szereplő Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett és testvéréhez hasonlóan óriásit küzdve, nagyon megérdemelten jutott be a fináléba, amelyet a görög származású, svéd színekben birkózó Alex Bjurberg Kessidisszel vív kedden.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel