Különgép Szófiába

Budapestről és Debrecenből is különgéppel repülhetnek a szurkolók márciusban a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőjére Szófiába. A Wizz Air légitársaság tájékoztatása szerint a járatok március 26-án 10 órakor indulnak mindkét reptérről.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Nemzeti Ünnep - Csányi Barna Eger új díszpolgára!
2019-08-21 09:24:18
Államalapítás ünnepe. - A több mint ezer esztendős magyar állam Európa egyik legrégebb óta létező állama, ezért jár neki a tisztelet. Jó ha erre időről-időre emlékeztetjük magunkat és a "minket megleckéztetni akarókat" - mondta Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter Egerben, a Szent István király emlékére rendezett városi díszünnepségen. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az elmúlt több mint ezer év megmutatta, hogy Magyarország és Európa csak akkor tud megmaradni, ha megőrzi "önmagát", biztonságát, szabadságát, identitását és keresztény kultúráját. Hozzátette: a jövőre való célkitűzés nem lehet kevesebb annál, mint megőrizni Európát európainak, Magyarországot magyarnak. Szent István a legnagyobb dolgot tette meg, amit egy uralkodó megtehet népéért: megvédte Magyarország függetlenségét egy olyan korban, amikor magától értetődő lett volna a behódolás, az önfeladás.

A városi díszünnepségen kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. A város hírnevének öregbítéséért végzett, valamint kiemelkedő munkássága elismeréseként Díszpolgári Címet vehetett át Csányi Barna testnevelő, edző. Eger új díszpolgára a sporton túl a közéletben is fontos szerepet vállalt, köztiszteletben álló polgára városának.
.
A közgyűlés Pro Agria Életműdíjat adományozott dr. Fejér Barna állatorvosnak, Pro Agria szakmai díjat Vasasné Bóta Gizella asszisztensnek, Szeleczki Zoltánné nyugalmazott kisgyermeknevelő szakmai vezetőnek, dr. Lőrincz György borásznak, az önkormányzati irodavazető dr. Bánhidy Péter aljegyzőnek. A Dobó Kardja kitüntetést Faludiné Molnár Gabriella vehette át. Dr. Kiss Noémi reumatológus szakorvos Hibay Károly Emlékgyűrű kitüntetést kapott, az Eger Kiváló Orvosa elismerést dr. Berhés István osztályvezető főorvos vehette át. Kiváló Munkáért kitüntetést kapott Bak Imréné, a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének a tagja. Dr. Szalóczi Ilona, a polgármesteri hivatal munkatársa és Nagy András, a Gárdonyi Géza Színház színművésze polgármesteri elismerésben részesült.


Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott augusztus 20. alkalmából országgyűlési képviselői elismerő okleveleket adott át két kiváló sportembernek.
Kiss Tibor a futball területén alkotott emlékezeteset. Neve az ország területén több helyen, így Egerben is összeforrott a jó labdarúgással játékosként és edzőként egyaránt.

Rauch Ferenc, az egri sakkélet meghatározó alakja, több, mint négy évtizede szervezője, motorja az Agria Sakkfesztiválnak. Több viládszintű tehetség felfedezésében is nagy szerepet vállalt.

Felsőtárkányban díszpolgári címet adományoztak a település szülöttjének, Juhász Ferenc 7 danos karate mesternek. A Magyar Karate Szövetség alelnöke az SKDUN világszervezet főtitkára, a hazai szövetség elnöke az Egri Városi Sportiskola vezetőedzője a karate sportágban végzett kiemelkedő munkájáért és közéleti tevékenységéért kapta a címet.

Agria Press
FOTÓ: Huszár Márk (heol.hu)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel