Különgép Szófiába

Budapestről és Debrecenből is különgéppel repülhetnek a szurkolók márciusban a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőjére Szófiába. A Wizz Air légitársaság tájékoztatása szerint a járatok március 26-án 10 órakor indulnak mindkét reptérről.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vizes vb: Rasovszky arany
2019-07-13 09:52:38
Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. Rasovszky végig vezetett a versenyen, az utolsó kilométeren faképnél hagyta a mezőnyt, s 53:22 perces idővel győzött, mire a többiek beértek, ő már kiszállt a vízből. Székelyi Dániel a 6. helyen ért célba.
Tökéletes kezdés a kvangdzsui világbajnokságon: Rasovszky Kristóf megszerezte a magyar úszósport első világbajnoki címét nyílt vízi úszásban.

Rasovszky négy kilométer után is, csakhogy akkortól már egyedül, hiszen tempót váltott, s a társak képtelenek voltak tartani vele a lépést. A veszprémi fiú iramváltása után két-háromszáz méterrel gyönyörű látványt mutatott a mezőny, s ezt a célig végig élvezhettük – mondjuk ki bátran: Rasovszky Kristóf tönkre verte a mezőnyt Kvangdzsuban öt kilométeren!

Világbajnoki címe a magyar úszósport első vb-aranya nyílt vízi úszásban. Ráadásul Székelyi Dániel is az élmezőnyben végzett, szintén pályafutása eddigi legjobb világbajnoki szereplését produkálta, hiszen a 6. helyen zárt.

„Boldog vagyok nagyon, nem is tudom, mit mondjak – nyilatkozta Rasovszky Kristóf . – Bíztam benne, hogy képes leszek valami hasonlóra, mint tavaly, a glasgow-i Európa-bajnokságon, de ez mégiscsak egy vébé! Az elejétől kezdve nagyon nyomta mindenki, de reméltem, hogy a harmadik körben, amikor úgy igazán bele akarom adni az úszásomba az erőt, le tudom szakítani a többieket. Kicsit hamarabb indultam meg, mint terveztem, de úgy éreztem, mennem kell. Hogy mi lesz ezek után tíz kilométeren? Nem tudom. Furcsa volt, mert reggel izgultam egy kicsit, és ez nem jellemző rám, remélem, hogy az öt kilométer és az aranyérem megnyugtat, ahogyan azt is, hogy a tíz kilométer ennél sokkal jobb lesz.”

A kvalifikációs szabályok értelmében a világbajnokság első tíz helyezettje megszerzi a kvótát – egy országból legfeljebb két úszó indulhat Tokióban. A számot magyar idő szerint hétfő éjszaka egy órakor rendezik Kvangdzsuban (ott akkor hétfő reggel 8 óra lesz).Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel