Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Universiade - Nápolyban Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót
2019-07-04 11:16:26
Megnyitották a 30. nyári Universiadet. Nápolyban a szerda esti, közel háromórás eseményen 119 ország sportolói vonultak fel. A 160 fős magyar küldöttségből több mint százan vettek részt a megnyitó, őket Tóth Krisztián világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, a Testnevelési Egyetem hallgatója vezette a San Paolo Stadionban. A megnyitón beszédet mondott többek között Oleg Matyiciny, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke, valamint videoüzenetben Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, míg az eseményt Sergio Mattarella, Olaszország köztársasági elnöke nyitotta meg. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget Kiss Ádám elnök képviselte, Székely Mózes főtitkár pedig a versenyzőkkel együtt vonult fel. Az universiade lángját Carlotta Ferlito tornász gyújtotta meg, Lorenzo Insigne, a Napoli labdarúgó-kapitányának segítségével. Az ünnepséget Andrea Bocelli világhírű operaénekes produkciója zárta. A magyar csapatban 38 felsőoktatási intézmény hallgatói kaptak helyet.


Az universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek majd.

A nápolyi universiade versenyei július 14-éig tartanak. Judóban tatamira lép a 81 kg-os súlycsoportban Kurtán Zsombor (Egri Városi Sportiskola). A vízilabdásoknál Gyárfás Tamás, Sánta Dániel képviseli a ZF-Eger színeit.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel