Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Atlétika - Minszkben, mint egy mini olimpián
2019-07-03 13:49:49
EURÓPA JÁTÉKOK. A 121 fős magyar sportolói küldöttség 19 dobogós helyezéssel az éremtáblázat 13. helyén zárt a Minszkben megrendezett II. Európa Játékokon. Összesen 50 ország 3667 sportolója indult, 15 sportágban rendeztek versenyeket. A kifogástalan rendezői munka és körülmények elismerést kaptak a résztvevőktől. A magyar atlétikai csapatot Petrovai József, az Egri Városi Sportiskola vezetőedzője vezette. A sportok királynője a fehérorosz fővárosban nem a klasszikus formájában mutatta meg magát, hanem egy új és rendhagyó csapatverseny keretei között. A Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszerben csapatok versenyeznek, négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas), illetve két vegyes váltóban (4x400 m, üldözéses mix vegyes váltó). Az EJ kiírása szerint az első napon elért eredmények alapján érmeket is osztottak. A magyarok közül a 100 méter gáton bronzérmes Kerekes Gréta volt eredményes. A magyar válogatott a fiatalokkal felálló magyar válogatott a 24 fős mezőnyben az elődöntőbe jutott és összesítésben a 9. helyen végzett.A magyar csapatban a 110 méteres gátfutásban az egri Szeles Bálint is rajthoz állt:
- Nagyon jól éreztem magam Minszkben - számolt be a történésekről Szeles Bálint. Olyan volt mint egy mini olimpia. Volt olimpiai falu, nagyszerű körülmények, edzőpályák. Furcsa volt számomra, hogy itt nem csak az atlétikáról szóltak a napok, 14 sportágban indultak magyar sportolók. Nagy élmény volt az Európa Játékok. Jómagam sajnos április vége óta kisebb hajlító izom sérüléssel bajlódom, amely nehezítette a felkészülést. Az első napon álltam rajthoz és nagy ellenszélben 14.57-es idővel a futamban a 4. helyen értem célba. Öt gátat is sikerült felrúgnom, emiatt lett gyengébb az időm. A következő 2 futást Eszes Dániel teljesítette. Az új atlétikai versenyrendszer tetszett. Nagy figyelem kísérte a párharcokat, futamokat. A magyar csapatnál elsődleges cél az első fordulóból való továbbjutás volt, de a középdöntőt is sikerrel vettük. A harmadik versenynapon az ötödik helyen zártunk, így lettünk összesítettben a 9. helyen.
- Mi lesz a folytatás, hol indul legközelebb?
- A július 11-14-i svédországi Gevle városában az U-23-as Európa bajnokság a cél. Ott szeretnék az egyéni csúcsomhoz (13.93) közeli időt elérni, majd a felnőtt országos bajnokságon fogok futni. Addig napi két edzés a Szentmarjay-stadion rekortánján - nyilatkozta Szeles Bálint.
A III. Európa Játékokat a lengyelországi Krakkóban rendezik.

Gerelyhajításban egri bronz

Országos ifjúsági bajnokság, az Egri Sportiskola SE eredményei:

400 m sík: 9. Perge Attila 51.59 (egyéni csúcs)
100m női sík: 9. Vadkerti Lili 13.15
200 m sík: 8. Vadkerti Lili 26.94.
400 m gát: 9. Kékesi Eszter 1:10.15
Távolugrás: 9. Vadkerti Lili 5.02
Súlylökés: 10. Sári Pálma 11.29, 15. Forgács Fanni 10.89.
Gerelyhajítás: 3. Sári Pálma 45.61.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel