Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Birkózás - U-15 Eb: Osváth Nagy Noémi bronzérmes, Borosi döntős
2019-06-30 09:28:34
A lengyelországi Krakkóban Európa legjobb serdülő (U-15) korosztályú birkózói léptek szőnyegre. A három napos viadalon a magyar válogatottban két egri kapott lehetőséget. Az Egri Városi Sportiskolából a lányoknál Osváth Nagy Noémi, a fiúknál Borosi Henrik képviselte a magyar színeket. Gyöngy Attila vezetőedző előzetesen mindkét versenyzőjét éremesélyesnek tartotta. Az éremesélyt mindketten valóra váltották. Osváth Nagy Noémi akét olasz legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol alulmaradt az ukrán ellenfelével szemben. A bronzmeccsen a román Sere ellen két pontos hátrányban volt, de nagyszerű támadással 1.24 perccel a vége előtt tusolta a riválisát. Élete első kontinens bajnokságán a dobogó harmadik fokára állhatott a Gárdonyi Ciszterci Gimnázium diákja. A fiúknál Borosi Henrik a 85 kg-os súlycsoportban erőtől duzzadó, akciódús birkózással jutott a vasárnapi fináléba. A tavalyi bronz után, most már biztosan fényesebb érmet szerez az egri versenyző, aki a kötöttfogású fiúknál magyar válogatottból egyedül vívta ki a döntőbe jutást. A fináléban az orosz Nyikita Maniukhin ellenfél. A szabadfogású fiúk versenyében Darabos László révén egyetlen magyar érem (bronz) született. A lányoknál Elekes Enikő, Borsos Viktória aranyérmet nyert.


Serdülő Európa bajnokság, Krakkó


Lányok, 66 kg:

Nyolcaddöntő: Osváth Nagy Noémi – Dattilo (olasz) tus 12-4-nél
Negyeddöntő: Osváth Nagy Noémi – Valentini (olasz) 5-2
Elődöntő: : Zablocka (ukrán) - Osváth Nagy Noémi 10-2
Bronzmérkőzés: :Osváth Nagy Noémi – Sere (román) tus 5-2.nél
Bronzérmes: Osváth Nagy Noémi. (EVSI, edzők: Gyöngy Attila, Madarasi Gábor, Szucsik Tamás)

Fiú, kötöttfogás, 85 kg:
Nyolcaddöntő: Borosi Henrik - Kirakosyan Harutyun (örmény) tus 4-2-nél
Negyeddöntő: Borosi Henrik - Pascu Antonio (román) 4-0
Elődöntő: Borosi Henrik - Kazlou Daniil (fehérorozs) 3-3Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel