Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Birkózás - U-15 Eb: Osváth Nagy Noémi bronzérmes, Borosi döntős
2019-06-30 09:28:34
A lengyelországi Krakkóban Európa legjobb serdülő (U-15) korosztályú birkózói léptek szőnyegre. A három napos viadalon a magyar válogatottban két egri kapott lehetőséget. Az Egri Városi Sportiskolából a lányoknál Osváth Nagy Noémi, a fiúknál Borosi Henrik képviselte a magyar színeket. Gyöngy Attila vezetőedző előzetesen mindkét versenyzőjét éremesélyesnek tartotta. Az éremesélyt mindketten valóra váltották. Osváth Nagy Noémi akét olasz legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol alulmaradt az ukrán ellenfelével szemben. A bronzmeccsen a román Sere ellen két pontos hátrányban volt, de nagyszerű támadással 1.24 perccel a vége előtt tusolta a riválisát. Élete első kontinens bajnokságán a dobogó harmadik fokára állhatott a Gárdonyi Ciszterci Gimnázium diákja. A fiúknál Borosi Henrik a 85 kg-os súlycsoportban erőtől duzzadó, akciódús birkózással jutott a vasárnapi fináléba. A tavalyi bronz után, most már biztosan fényesebb érmet szerez az egri versenyző, aki a kötöttfogású fiúknál magyar válogatottból egyedül vívta ki a döntőbe jutást. A fináléban az orosz Nyikita Maniukhin ellenfél. A szabadfogású fiúk versenyében Darabos László révén egyetlen magyar érem (bronz) született. A lányoknál Elekes Enikő, Borsos Viktória aranyérmet nyert.


Serdülő Európa bajnokság, Krakkó


Lányok, 66 kg:

Nyolcaddöntő: Osváth Nagy Noémi – Dattilo (olasz) tus 12-4-nél
Negyeddöntő: Osváth Nagy Noémi – Valentini (olasz) 5-2
Elődöntő: : Zablocka (ukrán) - Osváth Nagy Noémi 10-2
Bronzmérkőzés: :Osváth Nagy Noémi – Sere (román) tus 5-2.nél
Bronzérmes: Osváth Nagy Noémi. (EVSI, edzők: Gyöngy Attila, Madarasi Gábor, Szucsik Tamás)

Fiú, kötöttfogás, 85 kg:
Nyolcaddöntő: Borosi Henrik - Kirakosyan Harutyun (örmény) tus 4-2-nél
Negyeddöntő: Borosi Henrik - Pascu Antonio (román) 4-0
Elődöntő: Borosi Henrik - Kazlou Daniil (fehérorozs) 3-3Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel