Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Lovassport - Magyarország rendezi a 2021. évi Európai Lovasjátékokat
2019-06-26 13:29:49
A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) június 20-ai ülésén elfogadta a Magyar Lovassport Szövetség pályázatát és Magyarországot bízta meg a 2021.évi Európai Lovasjátékok megrendezésével. Az Európai Lovasjátékok szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovas rendezvényének előkészítésén. A pályázati anyagot a magyar delegáció ez év március 29-én Lausanne-ben, a Nemzetközi Lovas Szövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek- sikerrel. A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európai Lovasjátékokon a díjlovasok, a para díjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók, és a lovastornászok startolnak. Helyszín a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda.


A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát várjuk Budapestre. A lovasjátékok keretében rendezzük a Négyesfogathajtók Európa Bajnokságát és jubilálunk: 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa Bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József –EB győzelmével. Magyarország az eddigi világ – és Európa-bajnokságokon 101 érmet köztük 46 aranyat nyert.
Lázár Vilmos:„Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa - bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett,hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános- és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek¬– Magyarországnak szól. A világjátékoknak –kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európai Lovasjátékok.”
Az Európai Lovasjátékok megrendezésének további céljai közt szerepel, hogy a hazai fogathajtás megőrizze és tovább erősítse pozícióját és ezzel egy időben a többi szakágat felzárkóztassa a világ élvonalába.
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel