Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sakk - TOP 100 - Gledura Benjamin 96. a világranglistán!
2019-06-04 22:36:01
2019. június első napjaiban teljesült Gledura Benjamin egyik álma, egy korábbi interjúban megfogalmazott rövid távú célja. Az egri sakkozó 2654 ÉLŐ pontszámmal a legújabb világranglistán a 96. helyen rangsorolt. A Top 100-ban lenni egy több millió sakkozót felvonultató sportágban amely a játékosok számát tekintve a harmadik-negyedik a világon. Gledura számára mozgalmasan telnek az idei esztendő napjai. A sikeres szkopjei egyéni Európa bajnokság, a Wilk aam Zee-ben megrendezett Tata Steel Chess Tournament harmadik helyezése is növelte a ranglista pontok számát. A francia csapatbajnokságban a Mulhouse csapatával bronzérem jutott az egri sakkozónak. Hat meccsen ült asztalhoz és 3 győzelemmel és három döntetlennel veretlen maradt. A világranglista 96. helyezés mellett nagy siker, hogy az U-20-as világranglistán 6. helyet ér a 2654 pont. Legjobb európaiként áll ebben a korosztályban egy kínai, 2 amerikai és 2 iránit követve. Az elkövetkező hónapokra is kell energia. Galyas Miklós versenyre felkészítő edző, valamint Pintér József hivatalos edző segíti a jó eredmények elérésében.

Legközelebb június 18-án kap feladatot az egri nemzetközi nagymester. A világszerte népszerű internetes versenyen várja az ellenfeleket. Napi 10 parti után lehet előre haladni a kieséses rendszerű erőpróbán. A tanulás sem maradt ki a programból. A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban magántanulóként sikeres érettségi vizsgát tett Benjamin. A bizonyítvány, hivatalos fordítás után belépőt jelent a St. Louis-i Webster University-re, ahol a .Polgár Zsuzsa fémjelezte programban SPICE (Susan Polgar Institute for Chess Excellence) folytatja tanulmányait. A kiutazás előtt egy barcelonai nyílt verseny szerepel a tervekben, ahol 1. számú kiemelt lesz Gledura, majd Ajkán a rapid magyar bajnokságon irányítja a bábukat.

A Webster Egyetemen az első félévben több rangos nemzetközi sakkesemény miatt kevés időt tölt az egri ösztöndíjas. Szeptember 9-én kezdődik a szibériai Khanty-Mansiysk-ben a Világ Kupa egyéni döntője. Az 1 millió 600 ezer dollár összdíjazású versenyre 128 sakkozó kvalifikálta magát. A kiesés rendszerben egy sötéttel és egy világossal vezetett párharcban dől el a továbbjutás. Döntetlennél egy harmadik, rapid parti dönt. Az első forduló (64 közé jutás) sorsolását augusztusban tartják. Lesz idő felkészülni az első ellenfélből. A résztvevők erősorrendjét Magnus Carlsen vezeti, Gledura az 56. helyen rangsorolt.
Októberben a sakk csapat Európa bajnokság (okt. 23-nov. 3.) szerepel a versenynaptárban. Amennyiben az 5 fős csapatba meghívást kap Gledura, akkor újabb kalandos kirándulás (Georgia, Batumi) és megmérettetés jelenthet elfoglaltságot.

Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel