Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sakk - TOP 100 - Gledura Benjamin 96. a világranglistán!
2019-06-04 22:36:01
2019. június első napjaiban teljesült Gledura Benjamin egyik álma, egy korábbi interjúban megfogalmazott rövid távú célja. Az egri sakkozó 2654 ÉLŐ pontszámmal a legújabb világranglistán a 96. helyen rangsorolt. A Top 100-ban lenni egy több millió sakkozót felvonultató sportágban amely a játékosok számát tekintve a harmadik-negyedik a világon. Gledura számára mozgalmasan telnek az idei esztendő napjai. A sikeres szkopjei egyéni Európa bajnokság, a Wilk aam Zee-ben megrendezett Tata Steel Chess Tournament harmadik helyezése is növelte a ranglista pontok számát. A francia csapatbajnokságban a Mulhouse csapatával bronzérem jutott az egri sakkozónak. Hat meccsen ült asztalhoz és 3 győzelemmel és három döntetlennel veretlen maradt. A világranglista 96. helyezés mellett nagy siker, hogy az U-20-as világranglistán 6. helyet ér a 2654 pont. Legjobb európaiként áll ebben a korosztályban egy kínai, 2 amerikai és 2 iránit követve. Az elkövetkező hónapokra is kell energia. Galyas Miklós versenyre felkészítő edző, valamint Pintér József hivatalos edző segíti a jó eredmények elérésében.

Legközelebb június 18-án kap feladatot az egri nemzetközi nagymester. A világszerte népszerű internetes versenyen várja az ellenfeleket. Napi 10 parti után lehet előre haladni a kieséses rendszerű erőpróbán. A tanulás sem maradt ki a programból. A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban magántanulóként sikeres érettségi vizsgát tett Benjamin. A bizonyítvány, hivatalos fordítás után belépőt jelent a St. Louis-i Webster University-re, ahol a .Polgár Zsuzsa fémjelezte programban SPICE (Susan Polgar Institute for Chess Excellence) folytatja tanulmányait. A kiutazás előtt egy barcelonai nyílt verseny szerepel a tervekben, ahol 1. számú kiemelt lesz Gledura, majd Ajkán a rapid magyar bajnokságon irányítja a bábukat.

A Webster Egyetemen az első félévben több rangos nemzetközi sakkesemény miatt kevés időt tölt az egri ösztöndíjas. Szeptember 9-én kezdődik a szibériai Khanty-Mansiysk-ben a Világ Kupa egyéni döntője. Az 1 millió 600 ezer dollár összdíjazású versenyre 128 sakkozó kvalifikálta magát. A kiesés rendszerben egy sötéttel és egy világossal vezetett párharcban dől el a továbbjutás. Döntetlennél egy harmadik, rapid parti dönt. Az első forduló (64 közé jutás) sorsolását augusztusban tartják. Lesz idő felkészülni az első ellenfélből. A résztvevők erősorrendjét Magnus Carlsen vezeti, Gledura az 56. helyen rangsorolt.
Októberben a sakk csapat Európa bajnokság (okt. 23-nov. 3.) szerepel a versenynaptárban. Amennyiben az 5 fős csapatba meghívást kap Gledura, akkor újabb kalandos kirándulás (Georgia, Batumi) és megmérettetés jelenthet elfoglaltságot.

Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel