Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Karate - Reménységek napja - 3 nemzetből 160 versenyző a tatamin
2019-05-26 13:47:07
Nemzetközi gyermeknap katával, kumitével. Az Egri Városi Sportiskola és a SKDUN Magyar Karate Szövetség hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezte meg a Shotokan Karate Reménységek Tornáját. Az olimpiai sportágként 2020-ban Tokióban bemutatkozó karate sportág egyik fejlődő stílusszövetségénél (SKDUN) fontos az utánpótlás. Shihan Juhász Ferenc hét danos mester főszervező meghívására 3 nemzet (magyar, szerb, román) 23 egyesületének 160 sportolója lépett tatamira az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A megnyitó ünnepségen dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket és elmondta a hetvenes évek végén jómagam is ilyen reménységek versenyén lépett először a tatamira. Megtisztelte jelenlétével az egri versenyt Hafuzi Avnija az IJKA Világszövetség elnöke, valamint az elmúlt héten rangos MOB kitüntetésben részesülő Kozma Erzsébet, a magyarországi karate egyik alapítója. Eger város nevében Kovács Géza az Egri Városi Sportiskola igazgatója üdvözölte a résztvevőket,k kiemelve, hogy az EVSI szakosztályai közül a legeredményesebb a karate. A házigazdák a rendezési feladatok mellett 20 ifjú karatékát neveztek.


A Magyar Karate Szakszövetség három szabályrendszerben rendez hivatalos versenyeket: a NOB által a karate sportág szabályrendszereként elfogadott WKF szabályrendszerben, valamint Ippon Shobu-ban és a Knock Down-ban. A Reménységek tornáján Ippon shobu szabályrendszer alapján három tatamin kata, kumite egyéni és csapatversenyben mérték össze tudásukat a részvevők.

- Előzetesen jóval több résztvevőre számítottunk, de a zsúfolt versenynaptár miatt többen más versenyeken indultak - nyilatkozta shihan Juhász Ferenc hét danos mester a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke. - Ezen a hétvégén rendezték a WKF magyar bajnokságot Budapesten. Köszönöm azoknak, akik eljöttek a versenyünkre, amelyet reményeim szerint hagyományosan minden évben megrendezünk. Megtisztelő számunkra, hogy a magyar szakszövetség vezetői is meglátogatták eseményünket. A 160 versenyzőnél összesen több mint 300 nevezést regisztráltunk. A montenegrói Európa bajnokságon sikeresen szerepelt a magyar stílus szövetség. Az októberi csehországi világbajnokság előtt minden veresenyzési lehetőséggel élni kell. Több edzőtábor is lesz, auguasztusban a kilenc danos japán Kagawa mester tart edzést Egerben.

Olimpiai remények. Dr. Mészáros János a magyar Karate Szakszövetség elnöke nagy eredménynek tartja, hogy a karate ott lesz a tokiói olimpia műsorán. - Már jöval hamarabb is elérhettük volna, ezt, de a sokféle stílusszövetségek vezetői nem tudtak megegyezni. Szeretnénk, ha a 2024-es párizsi olimpián is ott lenne a sportágunk. A júniusi minszki Európa Játékokon Tadissi Martial (67 kg) és Hárspataki Gábor (75 kg) révén két magyar is indul. Az Európa Játékok karate tornájának rangját emeli, hogy a megmérettetés egyik állomása lesz a 2020-as olimpiai kvalifikációs sorozatnak. Aa magyar versenyzők számára is meghatározó lehet a Tokió felé vezető úton. A Magyar Karate Szakszövetség célja, hogy 2020-ban jusson ki magyar versenyző a sportág olimpiai debütálására, és éremmel térjen haza Tokióból. Hatalmas sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy a 2022-es világbajnokság rendezési jogát Budapestnek ítélte a világszövetség - nyilatkozta Dr. Mészáros János. (Agria Press-Bajzát Rafael)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel