Vizes vb: Rasovszky arany

Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes vb-n, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. Rasovszky az utolsó kilométeren faképnél hagyta a mezőnyt Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Az ötödik helyért játszhatunk
2019-04-15 07:52:20
Megszerezte második győzelmét a Szeged ellen a ZF-Eger női vízilabda csapata, így eldőlt, hogy az első osztályú honi pontvadászatban az ötödik helyért zajló helyosztón lesz érdekelt. Viszontagságos úton jutottak el idáig Biros Péter tanítványai. A két győzelemig tartó párharc első felvonásán 9-7-re verték a Bitskey-uszodában riválisukat, majd múlt szerdán a vihar félbeszakította a visszavágót. A péntek esti újrajátszást ötméteresekkel veszítették el a mieink, így mindent eldöntő ki-ki meccsre került sor újra Egerben. Szilágyi Dorottya végre játszhatott, egymeccses eltiltását sikerült két mérkőzésen letöltenie… Három góllal megléptek a mieink, azonban Varga Tamás lányai egalizáltak. 3-3 után ismét átvettük az irányítást, a nagyszünetben már 7-4 állt az eredményjelzőn. Térfélcserét követően már nem kellett izgulnunk. Szilágyi Dorottya, Szilágyi Szabina és Mchunu Hlengiwe irányításával uraltuk a játékot, a differencia nőtt, a Szeged beletörődött sorsába. A vége 16-10 lett a javunkra, ezzel elértük célunkat. A végjátékban a Tatabányát két mérkőzésen felülmúló Szentessel csatázhatunk az ötödik helyért.


Női OB I., 5-8 helyért, 3. mérkőzés
ZF-Eger - Szeged SZTE 16-10 (3-2, 4-2, 6-2, 3-4)

Bitskey-uszoda 100 néző. Játékvezetők: Fodor R., Csanádi Zs.
ZF-Eger: Horváth A.- Szilágyi D. 4, Ráski 2, Tóth Cs. 1, Pulyblank 1, Hlengiwe 2, Szilágyi Sz. 3. Cserék: Aranyi - Rompos, Katona Zs. 2, Molnár D. 1, Rocska, Szűcs P., Bódi. Edző: Biros Péter.
Szeged SZTE: Trifán - Árkosy 2, Lengyel A. 1, Rácz 2, Damjanovic 2, Lengyel D. 3 Tóth P. Cserék: Torma, Karai, Botka, Ádám, Tóth V., Gyöngyösi. Edző: Varga Tamás.
Emberelőny/gól: 6/1 illetve 6/3
Ötméteresek: 1/1 illetve 4/3
Kipontozódott: Molnár D.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a ZF-Eger javára.RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel