Szeged a kupagyőztes!

Trónfosztás. A Mol-Pick Szeged 28–27-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Magyar Kupa debreceni döntőjében. A Szeged 11 év után újra kupagyőztes lett.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda – Kihozták a maximumot a Fradi-meccsből is
2019-01-10 10:00:34
31-16 arányú vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabda csapata az NB I 13. fordulójának szerdai mérkőzésén. A Győri Audi ETO KC elleni meccset követően négy nappal a Ferencváros vendégjátéka alkalmából is zsúfolásig megtelt a Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátója. A magyar válogatott gerincét adó fővárosiak könnyebben szerezték meg a sikert az újonc otthonában, mint azt tették a győriek szombaton. A különbség ezúttal is tizenöt gól volt. Itt már az elejétől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést Elek Gábor lányai. Fokozatosan húztak el az egri egyetemistáktól, az első félidő vége felé ki alakult a tíz találat differencia a felek között. A folytatásra felbátorodtak a mieink, jóval nagyobb erőbedobásra késztették a Ferencvárost, igaz ekkor már néhány kulcsembert pihentettek a zöld-fehérek. A közönség hálás volt minden szép mozdulatért, jó hangulatú estét varázsolva a hevesi megyeszékhelyen. Az Eszterházy SC kihozta a maximumot magából a Fradi ellen is, ettől többre nem számíthattak a szimpatizánsok. Négy nap alatt a női kézilabdasport legjava tette tiszteletét a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, emlékezetessé téve az évkezdetet az egri kézilabda barátainak számára.


Női kézilabda NB I., 13. forduló
Eszterházy SC - FTC-Rail Cargo Hungaria 16-31 (6-17)

Kemény Ferenc Sportcsarnok 950 néző. Játékvezetők: Őri E., Pozdena E.
Eszterházy SC: Győrffy – Sári 2, Buzsáki, Hanczvikkel, Kobela 3, Petrovics 5, Sallai. Cserék: Leiner – Juhász R. 1, Bocsi 1, Pados, Brettner 1, Sepsi 3, Borbély. Edző: Debre Viktor.
FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 4, Kovacsics 2, Mészáros R. 1, Háfra 3, Schatzl 3. Cserék: Szemerey – Klivinyi 2, Horváth D., Farkas K. 1, Márton G., Pena 6, Faluvégi 4, Zsiborás 1. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/1. ill. 4/2.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 12 p.: 2-7, 18. p.: 4-10, 24. p.: 5-14, 36. p.: 8-20, 42. p.: 10-21, 48. p.: 12-26, 54. p.: 14-29.

Nyilatkozatok:

Debre Viktor:

– Megpróbáltuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ennyire sikerült. Csapatomnak a Győr és az FTC elleni meccs négy nap alatt túl sok. Az első félidőben bátortalanok és hitehagyottak voltunk, a folytatásra kicsit felpörögtünk, és sikerült szép dolgokat is mutatni.

Elek Gábor:
– A fő célunk az volt, hogy védekezésben húsz gól alatt tartsuk az ellenfelet, és ez sikerült is, aminek azért is örülök, mert az utóbbi időszakban rengeteg gondunk volt a védekezéssel. A támadójátékunk sebességével elégedett vagyok, a befejezések pontosságával már kevésbé, de az összkép mindenképpen pozitív.

A másik két szerdai mérkőzésen:
EUbility Group Békéscsaba – Győri Audi ETO KC 22-47
Siófok KTC – Alba Fehérvár KC 41-27


RG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel