BL-győztes a Fradi!

Történelmi tett. A Ferencváros csapata története során először megnyerte a Bajnokok Ligáját. A hannoveri fináléban 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel 14-13-ra legyőzte a címvédő Olympiakoszt. Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tenisz - Babos Tímea világbajnok párosban
2018-10-28 12:30:30
VILÁGBAJNOKSÁG. A női teniszidényt lezáró WTA világbajnokság női párosának döntőjében a címvédő Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán a cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková páros ellen lépett pályára, és 86 perc alatt 6:4, 7:5-re nyert, így a magyar lány második világbajnoki címét szerezte!

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZINGAPÚR (7 000 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Krejcíková, Siniaková (csehek, 1.) – Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 4:6, 5:7


Egy évvel sporttörténelmi világbajnoki címe után Babos Tímea címvédőként érkezett Szingapúrba a női párosok versenyére az idényt lezáró tenisz-világbajnokságra, és ezúttal Kristina Mladenoviccsal menetelt be a döntőbe, ahol a világelső cseh páros, Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková ellen lépett pályára.

A soproni teniszező tehát második, míg francia társa első vb-döntőjére készült, kettejük idei legnagyobb sikere az Australian Open megnyerése volt, míg a US Openen döntőt vívtak.

Az első játszmában mindkét páros koncentráltan kezdett, és 3:3-ig hozták is a saját adogatásaikat, aztán 24 perc játék után Babos aktív részvételével sikerült elvenni a csehek adogatását, 4:3-ra vezetett a magyar, francia páros.

Az idei Roland Garrost és Wimbledont megnyerő cseh párosnak ezt követően már nem maradt esélye, hogy visszajöjjön a játszmába, Babosék 36 perc után 6:4-re hozták az első szettet.

A második szettben csak 2:2-ig hozták a felek az adogatásukat, aztán megint Babos főszereplésével sikerült brékelni – igaz, ebben a játékban már egy nagy hibát is vétett a magyar lány, de a elvitathatatlan érdemei voltak az előny megszerzésében.

A folytatás viszont másképpen alakult, mint az első játszmában, a csehek ugyanis azonnal visszabrékeltek: a gödörbe kerülő Babos adogatását vették el semmire. Babosra a folytatásban is rájátszottak a csehek – miközben ő egy alkalommal majdnem a nézőtéren első sorban helyet foglaló teniszlegendát, Billie Jean Kinget találta el egy rontott ütéssel –, de szerencsére Mladenovic nem hagyta cserben gödörbe kerülő társát.

A francia adogatójátéka alatt Babosnak volt ideje visszanyerni az önbizalmát, így – miután kikecmergett a gödörből – hozta az újabb adogatását, majd 5:5-nél szinte egymaga vette el Siniaková szervagémjét, így Mladenovic végül a világbajnoki címért szerválhatott, és a harmadik meccslabdát sikerült is megcsinálni (5:7), így Babos Tímea megvédte a címét, és pályafutása során második világbajnoki címét szerezte női párosban!Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel