Különgép Szófiába

Budapestről és Debrecenből is különgéppel repülhetnek a szurkolók márciusban a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőjére Szófiába. A Wizz Air légitársaság tájékoztatása szerint a járatok március 26-án 10 órakor indulnak mindkét reptérről.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Birkózó VB - Németh kikapott az elődöntőben, Olejnik ötödik
2018-10-23 20:28:04
Éremért birkózott a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában Olejnik Pavlo, de sajnos vereséget szenvedett a bronzmeccsen, így ötödik helyen zárt a budapesti birkózó-világbajnokság keddi napján. Németh Zsanett két győzelem után az elődöntőben kikapott török ellenfelétől, így szerdán a bronzéremért birkózhat a 76 kilósok között. A 72 kilósoknál vereséggel rajtoló Szmolka Nikoletta vigaszágra került. Olejnik Pavlo bronzmérkőzéséről Gulyás István, szabadfogású birkózók szövetségi kapitánya beszélt: - Nagyon jó mérkőzés volt, minden igényt kielégített. Egyetlen probléma volt, hogy 2:2-re elvesztettük. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznie a bronzot, mert kiválóan felkészült erre a világbajnokságra. Mindig az a legfájóbb, ha ilyen kicsin múlik a siker vagy a kudarc, csak egy hajszál választja el egymástól. Most ennek mi voltunk a szenvedő alanyai, nagyon szomorú vagyok emiatt” – mondta a kapitány.

Ritter Árpád, a női birkózó-válogatott szövetségi kapitánya Németh Zsanett teljesítményét értkelte: - Zsanett az elődöntőben a második percig nagyon jól birkózott a világbajnoki címvédő török Adarral szemben, betartotta a taktikai utasításokat, vezetett is 1:0-ra. Aztán az ellenfél akciója után úgy érezte, kimozdult a térde, ráadásul be is ütötte a szőnyegbe, és az orvosok most vizsgálják, hogy pontosan mi van vele. A meccset végigbirkózta, nem gondolkoztunk azon, hogy lehozzuk a meccs második felében, mert még reménykedtünk, hogy amíg dolgozik benne az adrenalin, annyira nem érzi a fájdalmat. De nem tudott ezen felülkerekedni annak ellenére, hogy mindent megtett, hogy fennmaradjon a szőnyegen. Holnap az orvosokkal közösen eldöntjük, hogy megmérkőzik-e a bronzéremért” – mondta Ritter Árpád.

BIRKÓZÓ-VB
NŐK
65 KG
NYOLCADDÖNTŐ

Gempej Ajana (japán)–Sleisz Gabriella 8:0

68 KG
SELEJTEZŐ

Mejerim Zsumanazarova (kirgiz)–Wilson Vanessa 10:0

72 KG
NYOLCADDÖNTŐ

Naszanburma Ocsirbat (mongol)–Szmolka Nikolett 10:0

76 KG
NYOLCADDÖNTŐ

Németh Zsanett–Vaszilisza Marzalijuk (fehérorosz) 8:6
NEGYEDDÖNTŐ
Németh Zsanett–Narancsimeg Gelegzsamc (mongol) 4:0
ELŐDÖNTŐ
Yasemine Adar (török)–Németh Zsanett 10:1

FÉRFIAK, SZABADFOGÁS
BRONZMÉRKŐZÉS

Abraham de Jesus Conyedo Ruano (olasz)–Olejnik Pavlo 2:2Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel