Minden jegy elfogyott


Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát
Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Karate - Sportiskolás érmek a kisinyovi világbajnokságról
2018-10-18 10:21:32
Harminc ország 879 versenyzője vett részt a moldovai Kisinyovban megrendezett 26. SKDUN Funakoshi Gichin shotokan karate világbajnokságon és a 11. Kohai World Cup utánpótlás világbajnokságot. Magyarországról 47 sportoló nevezett. Az Egri Városi Sportiskola karate szakosztályának 22 karatékája állt tatamira. Az EVSI kiválóságai egyéniben 1 arany, 5 ezüst és 5 bronzérmet szereztek. Csapatban 11 érmet (2 ezüst, 9 bronz) akasztottak a sportiskolások nyakába. A világbajnoki értékelésben Kossuth Kornél kumite ezüst és Korán Kristóf kumite egyéniben szerzett bronzérme emelkedik ki. Csapatban Tarnóczi Kincső 2., Korán Kristóf 3., Láng Éva 3., Bodzási Tamás 3., Horváth Zsombor 2., ill. 3. (két csapatban indult), továbbá Kossuth Kornél (3.) és Korán Kristóf (3.) helyezést ért el. A Kohai Kupában világbajnoki címet szerzett Tarnóczi Kincső (ippon kumite). A felnőtteknél Vitai Remma kata egyéniben ezüstérmes, Vanyó Attiláné kumite egyéniben ezüstérmes, Horváth Csaba kumite egyéniben 3. helyen végzett. Kata csapatban az Eger triója végzett a 2. helyen Barczi Rita, Vitai Remma, Vanyó Attiláné összeállításban. A magyar válogatott az utánpótlás Kohai Kupában az éremtáblázaton az 5. helyen rangsorolt.

Shihan Juhász Ferenc, 7 danos mester a SKDUN magyar szövetség elnöke, a világszövetség főtitkára, az EVSI vezetőedzője beszámolója szerint elégedett volt az elért eredményekkel. - Ahhoz képest, hogy ilyen kevés versenyzővel vettünk részt a vb-n jól szerepeltünk.
Kiemelném, hogy a Kohai Kupában a magyar csapat 5. helyen végzett az éremtáblázaton. A sportiskolások bizonyították tehetségüket. A 2018-2019-es szezonra négy fiatalt cseréltem, két sérült helyett mást hívtam be a világbajnokságra. A válogatott két edzője Tímár Zoltán és Ferencz Tibor mellett Juhász Zoltán, Juhász Ákos, Bányi Attila, (mindhárom Eger) Nagy László (Szerencs) és Füstös Csaba (Budapest) segített a felkészítésben. A várakozásnak megfelelően a 250 versenyzővel érkező románok voltak a legeredményesebbek, de a bolgárok, oroszok, moldávok és a szerbek is jóval nagyobb létszámban versenyeztek nálunk és több érmet is szereztek - értékelt Juhász Ferenc, majd így folytatta: - Kilenc magyar bíróból hatan (Juhász Ferenc, Sára Károly, Szajlai Oszkár, Vanyó Attila, Vanyó Attiláné, Barczi Rita) az egri szakosztályhoz kötődnek. A világszövetség vezetőségi ülésén eldőlt, hogy újabb 5 évre megválasztott 15 fős elnökségnek továbbra is két egri tagja lesz. Főtitkárként dolgozom a jövőben is, Barczi Rita pedig a gazdasági ügyekért felel. A szervezet elnöke a román Aurel Patru maradt. A 2017-ben elhunyt Namiki mester helyére Yashuyoshi Saito japán mester került a vezetőségbe.

Szakmai szempontból a magyaroknál kiemelném a fejlődést főleg küzdelemben. Formagyakorlatban van mit tenni még. Nagyon jó volt látni a versenyzők egymás iránti összefogását, segítő készségét. Igazi csapatszellem volt. A magyar szakágnak az egyéni képességek terén kell fejlődnie. A nagy országokban sokkal nagyobb a tömegbázis. Nagyobb edzéslétszámmal tudnak dolgozni. A fizikai és taktikai fejlesztés és fejlődés elengedhetetlen - zárta beszámolóját shihan Juhász Ferenc.

Hazai szinten október 27-én Egerben a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik a Magyar Karate Szakszövetség hivatalos magyar Bajnokságát, ahová közel 50 klub 250-300 versenyzőjét várják. Az esemény a 6 kiemelt magyarországi karate verseny egyike 2018-ban.

A 2019-es évben az Európa-bajnokságot áprilisban Montenegróban Bar városában rendezik. A világbajnokság októberben a csehországi Karlovy Vary-ban lesz.


26. SKDUN Funakoshi Gichin shotokan karate világbajnokság és XI. Kohai Cup utánpótlás világbajnokság, Kisinyov (Moldova) Az egriek eredményei:
EVSI - egyéniben 1 arany, 5 ezüst és 5 bronz (ebből 2 VB érem)
csapatban: 2 ezüst, 9 bronz) (ebből 8 VB érem)Formagyakorlat (egyéni) Egri Városi sportiskola

Bak Máté László – 3.hely Kohai

Tarnóczi Kincső - 2. hely Kohai

Nyikos Dániel – 3.hely Kohai

Zele Boglárka – 2.hely Kohai

Bodzási Tamás – 2.hely Kohai

Gál Bertalán Soma – 4.hely VB

Kumite (egyéni): sportiskola

Tarnóczi Kincső – 2.hely Kohai

Tarnóczi Kincső – 1.hely (ippon kumite) Kohai

Láng Éva – 3.hely Kohai

Bodzási Tamás – 3.hely Kohai

Kossuth Kornél – 2.hely VB

Korán Kristóf – 3.hely VB

Csapatverseny kata sportiskola

Bodzási Tamás, Láng Éva, Zele Boglárka – 3.hely Kohai

Csapat kumite sportiskola

Tarnóczi Kincső 2 hely VB

Korán Kristóf 3 hely VB

Láng Éva 3 hely VB

Bodzási Tamás 3 hely VB

Horváth Zsombor 3 hely, 3 hely (2 csapatban is) VB

Kossuth Kornél 3 hely VB

Korán Kristóf 3 hely VB


Kata (egyéni) Eger

Vitai Remma – 2.hely VB

Kumite (egyéni) Eger

Vanyó Attiláné – 2.hely VB

Horváth Csaba – 3.hely VB

Csapat kata Eger


Barczi Rita, Vitai Remma, Vanyó Attiláné - 2 hely VB


Agria Press - Beküldött fotókKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel