Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Erődemonstrációt tartottak az egri lányok
2018-10-04 09:25:08
Tíz góllal diadalmaskodott a ZF-Eger női vízilabda csapata az OB I nyitó fordulójában. A Bitskey-uszodában szerda este rendezett találkozón Biros Péter tanítványai a Szegedet múlták felül. A két csapatot a partról öt olimpiai bajnoki cím irányította, a hazaiaknál a háromszoros Biros, míg a vendégeknél a kétszeres ötkarikás győztes Varga Tamás dirigált. Kettőjük közül „Fácán” volt elégedettebb, azt azonban nem árt tudni, hogy a ZF-Eger más célokért küzd, mint „Csuvi” együttese. Nagy volt a különbség a felek között még úgy is, hogy védekezésben voltak kihagyásai a házigazdának. A Dunaújvárosból igazolt Szilágyi-Hlengwie kettős rendkívül eredményesen pólózott, nevükhöz fűződött az Eger tíz találata. A szép gólok mellett Szilágyi félpályán túlról elengedett, s a bal felsőbe csapódó lökete volt a legemlékezetesebb momentum. Könnyed laza estén vannak túl a mieink, akik a következő fordulóban a bajnoki címvédő UVSE ellen szállnak vízbe. Az már lényegesen komolyabb erőpróba lesz.


Női OB I., alapszakasz, 1. forduló
ZF-Eger - Szeged SZTE 17-7 (5-2, 5-1, 4-3, 3-1)

Bitskey-uszoda 150 néző. Játékvezetők: Csanádi Zs., Kovács B.
ZF-Eger: Horváth A. – Ráski 1, Miklós R. 1, Szilágyi D. 4, Tóth Cs., Somhegyi 2, Szilágyi Sz. 2. Cserék: Aranyi – Rompos, Molnár D., Pullyblank, Szűcs P. 1, Hlengiwe 6. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Szeged: Trifán – Lengyel A., Tóth P. 2, Lengyel Dominika 1, Árkossy, Rácz D. 1, Botka 3. Cserék: Torma, Ádám E. Edző: Varga Tamás.
Emberelőny/gól: 6/3 illetve 8/3
Kettős emberelőnyből: 0 illetve 1/0
Ötméteresek: 0 illetve 2/1
Kipontozódott: Molnár D.

Nyilatkozatok:

Biros Péter:

– Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, annak ellenére is, hogy az eleje egy kicsit nehezen indult. Valahol magunknak tettük nehézzé, de a három pont miatt lehet gratulálni. Kicsit könnyedebb meccsre számítottam, az elején nem tudtunk elhúzni, jól tartotta magát a Szeged. Megyünk tovább, mert három nap múlva újra mérkőzés lesz, ami már sokkal nehezebb lesz. Ma még ennek lehet örülni, de holnaptól már az UVSE-re kell készülni.

Varga Tamás:
– Más dimenzióban van a két csapat, mi egy teljes építkezés elején vagyunk, hiszen hét-nyolc játékos is távozott. Most így elég fiatal az átlagéletkor, mert tizennyolc, tizenkilenc éves személyekkel van tele a kezdőnk. Ennek megfelelően, tudtunk egy jót ma gyakorolni, az Eger pedig igazolta hírét, hogy valóban erősebb lett, mint amilyen az előző szezonban volt. Biros Peti remekül összerakta őket, de azért az én csapatomnak is gratulálok, mert tudtunk hét gólt lőni egy ilyen csapatnak.

Az 1. forduló további eredményei:

Budapesti Honvéd SE - UVSE 5-26
RB-Tatabánya - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-14
Hungerit Szentes - FTC-Telekom 7-8


RG
Fotó: Nemes RóbertKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel