Minden jegy elfogyott


Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát
Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Burián bronzérmes, Cseh László 2002 óta először érem nélkül
2018-08-10 15:20:30
A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján a magyar küldöttség Verrasztó Dávid révén megszerezte negyedik aranyérmét, Késely Ajnának köszönhetően harmadik ezüstérmét és Burián Katalinnak hála második bronzérmét. Az Egri Úszó Klub Burián Kata és Cseh László révén volt érdekelt. A nap első magyar érdekeltségű fináléja a férfi 100 pillangó volt, ahol Cseh László címvédőként a legjobb idővel, Milák Kristóf pedig a negyedik legjobbal állhatott rajtkőre, ám az éremszerzés egyiküknek sem sikerült. Milák a negyedik helyen zárt, míg Cseh a 8. helyen csapott célba, így a 2002-es berlini Eb óta először fordult elő, hogy Cseh nem szerzett Eb-érmet. Sok idő nem maradt a kesergésre, mert rögtön utánuk jött Burián Katalin, aki – magyar szempontból – az Eb egyik legkellemesebb meglepetését szolgáltatta 200 hátas szereplésével, és magabiztos úszással végül a harmadik helyet szerezte meg, megtartva jó szokását, hogy amikor vízbe szállt a 200 háton az EB-n, akkor egyéni csúcsot javított.

Burián után következett a nap legnagyobb magyar aranyesélyese a férfi 400 vegyes címvédője, Verrasztó Dávid, aki zsinórban harmadszor készült elhódítani a férfiak „királyszámának” trónját. A 29 éves úszó a brit Max Litchfielddel óriási csatát vívott, valódi verseny alakult ki kettejük között, és végül Verrasztó remek hajrával, maga mögött tudta tartani brit ellenfelét és végül három tizeddel nyert riválisa előtt. Ezzel Verrasztó a legidősebb úszó lett, aki 400 vegyesen Eb-t tudott nyerni.
S ha egy üzlet beindul, az Eb utolsó egyéni döntője is hozott egy magyar érmet, mégpedig az ezen a téren – éremhalmozás... – kiemelkedőt nyújtó Késely Ajnának köszönhetően. A 17 éves úszó az 1500 bronza és a 800 ezüstje után a 400 gyorson is ezüstöt szerzett, és ezúttal igencsak megszorította a végigvezető – és mindhárom hosszútávú számot megnyerő – olasz Simona Quadarellát. Zárásként maradt még a két 4x100-as váltó:a fiúknál ötödik, a lányoknál nyolcadik lett a magyar egység, ám ezzel együtt is rendkívül eredményes nappal zárta a szereplését a magyar küldöttség: 4 arany, 3 ezüst, 2 bronz a mérleg, ami az éremtábla 4. helyére juttatta a mieinket.


RG
Fotó: Kovács AnikóKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel