Puskás Arena nyitány

November 15-én este az Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel hivatalosan is megnyitja kapuit az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna. A találkozó Gera Zoltán búcsúmeccse lesz.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Ökölvívás - Ifjúsági vb: Danyi Dániel 64 kg-ban képviseli a magyar színeket
2018-07-31 21:40:12
A 17-18 éves korosztály legjobbjainak csúcseseménye igazán különleges helyszínt kapott. A Duna Arénában Erdei Zsolt elmondása szerint a lefedett medencén állítják fel a két szorítót, melyekben augusztus 21-én kezdődnek meg a küzdelmek, és tíz nappal később zárulnak. A vb-n - a jelenlegi szabályok szerint - több mint 400 bokszoló indul majd, a magyar szövetség pedig abban bízik, hogy a hazai versenyzők eredményesen veszik fel a harcot a legjobbakkal is. A keddi edzés után ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány kihirdette az augusztus 21-31-i budapesti ifjúsági világbajnokságon induló magyar csapatot. A 64 kg-os súlycsoportban Danyi Dánbiel az Egri Városi Sportiskola kiválósága léphet szorítóba. Dorkó Péter az EVSI vezetőedzőjének tanítványa márciusban megnyerte a Bornemissza Gergely Emlékversenyt. ezüstérmes volt a montenegrói Podgorica Kupán, a 60 kg-os mezőnyben a nyocaddöntőben kapott ki az olaszországi Európa bajnokságon. A felkészülés során Danyi Dániel részt vett a magyar ifjúsági válogatott az orosz korosztályos csapat közös felkészülésén. Kiszlovodszk városában, a Fekete-tengerhez közel két hetet készülhetett z oroszok legjobbjaiva.

A világbajnokság keddi sajtótájékoztatóján Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke elmondta, hogy az esemény rendezésének elnyerése nagy siker, egyúttal komoly lehetőség is.
- Ha sikerül magas színvonalon, minden igényt kielégítően lebonyolítani, akkor a későbbiekben talán lehet esély arra, hogy a felnőtteknél is világbajnokságnak adhasson otthont Magyarország. Hozzátette, nem csupán a sporteredményeket, hanem a nagy versenyek rendezését tekintve is nagyhatalomnak számít az ország, a korábbi hazai világversenyeken ez már többször bebizonyosodott. Így bízik benne, hogy sikerül nekik is megugraniuk a magasra tett lécet, a nemzetközi szövetség (AIBA) vezetői pedig maximálisan elégedettek lesznek majd az itt tapasztaltakkal. Titkon abban reménykedem, hogy a férfiaknál és a nőknél is szerzünk érmet, akár aranyat is. Igaz, én nagyon optimista ember vagyok" - jegyezte meg Erdei Zsolt, aki hangsúlyozta, hogy az ifjúságiak szereplése azért is fontos, mert ez a közvetlen utánpótlása a felnőtteknek, s közülük néhány sportolónak arra is lehet majd esélye, hogy a 2020-as tokiói olimpiai szereplésért harcba szálljon.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel