Dzsudzsák marad

Szerződést hosszabbított Dzsudzsák Balázs az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbával – adta hírül a klub hivatalos közösségi oldalán. A magyar válogatott középpályás a 2019–2020-as idény végéig írt alá. Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda – Tíz új játékos az EKESC-nél, reszkess Győr!
2018-07-11 13:48:58
Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az Eszterházy KESC női kézilabda csapata. A honi élvonalba öt év múltán visszatérő együttes vezetése jelentős változásokról tájékoztatta a megjelent újságírókat. Többek között arról is, hogy a nyári átigazolási szezonban tíz kézilabdázó kötelezte el magát az egyetemi csapathoz. Visszatérőként köszöntötték Pados Mónikát (Vasas) és Borbély Mártát (Balmazújváros), de rajtuk kívül is tehetséges játékosokkal bővült a keret. Elég példaként Kuti Bettinát említeni, aki jelenleg is a magyar junior válogatott tagjaként szerepel a debreceni világbajnokságon. A világ egyik legerősebb bajnokságának lesz reprezentánsa az EKESC, mindezt kizárólag magyar játékosokkal teszi a 2018/2019-es szezonban. A lányok hazai bajnoki mérkőzéseiket továbbra is a Leányka úti Eszterházy-csarnokban játsszák, a befogadóképesség növelését követően közel ötszáz szurkoló tekintheti meg az itthoni ütközeteket. A világítás már megújult a létesítményben, új led-fallal igyekeznek kiszolgálni majd a szurkolói igényeket. Csupán a két honi sztárcsapatot, a Győrt és a Fradit fogadnák a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Örömteli továbbá, hogy a hazai meccsek nem ütköznek az Eger SBS-Eszterházy férfi együttesének bajnoki mérkőzéseivel. Az ellentétes sorsolásnak köszönhetően nem kell „kettészakadniuk” az egri kézilabda szimpatizánsainak. A célkitűzésről is szó esett a sajtótájékoztatón. Minden érintett a tisztes helytállásról szólt, Dr. Liptai Kálmán azonban – csakúgy, mint korábban – az első három hely valamelyikének megszerzését tűzte a lányok elé. A rektor szavait mosoly kísérte, a távozó újságírók elgondolkodtak a „reszkess Győr!” főcímen.


Nyilatkozatok a sajtótájékoztatóról:

Dr. Liptai Kálmán (az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az EKESC elnöke):

-Nem volt célkitűzés az NB I., csupán jó színvonalú játékot szerettünk volna látni. Filozófiánk az volt mindig, hogy a lányok tanuljanak, és magas szinten sportoljanak. Debre Viktor személye garancia volt a minőségi munkára. Leültem mindenkivel a bajnoki cím megnyerését követően. Némi gondolkodás után az egyetemi csapat rábólintott, hogy vállaljuk a magasabb szintű megméretést. Nagyra tartom azt a munkát, amit stábtagok, a játékosok és a szakosztály véghez vitt. Az erővel és a tehetséggel nem lesz gond továbbra sem, szeretnénk minél több jó mérkőzést játszani, együtt örülni a sikereknek. Eddig sem fürödtünk reflektorfényben, ezután is a munkában hiszünk. Az Eszterházy Egyetem elkötelezett csapat, az első három hely elérését tűzzük ki célként :)

Debre Viktor (a felnőtt együttes vezetőedzője):
- NB I-ben fogunk játszani, ennek ellenére sok mindenen – így az elvégzett munkán - nem változtatunk. A komoly munka hétfőn kezdődik. A világon egyedülálló a magyar élvonal. Tisztességesen felkészülünk, be kell építenünk az új játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy az érkezők jó közeget alkotnak majd a régiekkel. Nekünk csapatban kell cselekednünk, egy emberként kell gondolkodnunk és játszanunk. Szeretnénk sok örömet szerezni szurkolóinknak. Egyetemi csapat vagyunk, egyedüliként a magyar NB I-ben, ez már büszkeséggel tölt el bennünket. A bakancslistámon nem szerepelt, hogy egy év múlva NB I-es női vezetőedző leszek. Feltöltődtem, kihívásnak tekintem a feladatot, nagy erővel, motiváltan tekintek a szezon elé. Álmodozni szabad, mi az első pillanattól kezdve nagyon sokat fogunk dolgozni a sikerekért.

Jordán Dániel (az EKESC ügyvezetője):
- A nyári hónapok először az előző év elszámolásáról szóltak, a 2017/2018-as idény lezárásáról. Sikerült olyan egyezségekre jutnunk, amik segítségével tíz új játékost is igazoltunk. Bátrabban vágunk neki az NB I-nek, a gazdasági helyzet is - a számok ezt mutatják - rendezett. Biztos lábakon áll az egyesület, reménykedünk a legjobbakban.

Rutka Péter (a felnőtt együttes másodedzője, csapatvezetője):
- Egy év gyorsan eltelt. A csapat ez idő alatt nagyon komoly változásokon ment keresztül. Debre Viktor nagyszerű edző, aki hozott magával egy kiváló kapusedzőt, és varázsolt egy bajnokcsapatot Egerben. Többet várunk a szezontól, mint öt évvel ezelőtt. Nálunk csak magyar játékosok vannak, akik a tanulás mellett sportolnak, ez egyedülálló a magyar kézilabda élvonalában. Tíz új játékos érkezett, velük igyekszünk felvenni a versenyt a világsztárokkal teletűzdelt riválisokkal. Kuti Bettina jelenleg a junior világbajnokságon erősíti a magyar válogatottat. A VB után, egy hét pihenőt követően csatlakozik a csapathoz. Olyan utánpótlást építünk, amelyből bátran meríthetünk a jövőben, ez is a klub filozófiája.

Rutka Péter egyenként mutatta be a csapat új játékosait:

Tóth Alexandra, kapus (Siófok KC, NB I.)
Vörös Szimonetta, balszélső (NEKA, NB I/B.)
Sallai Nikolett, balszélső (MTK, NB I.)
Pados Mónika, balátlövő (Vasas, NB I.)
Brettner Zsófia Dorina, balátlövő (Budaörs, NB I.)
Borbély Márta, irányító (Balmazújváros, NB I/B.)
Juhász Renáta, beálló (Balmazújváros, NB I/B.)

Gaylhoffer Ildikó, jobbátlövő (Balmazújváros, NB I/B.)
Kuti Bettina, jobbátlövő, jobbszélső (MTK, NB I.)
Bernát Dorina, jobbszélső (Érd, NB I.)

A 2018/2019-es keret:
Kapusok:
Győrffy Alexandra, Leiner Bernadett, Tóth Alexandra
Jobbszélsők: Bernát, Dorina, Sepsi Réka
Jobbátlövők: Gaylhoffer Ildikó, Kuti Bettina
Irányítók: Borbély Márta, Petrovics Gerda
Beállók: Juhász Renáta, Sári Barbara
Balátlövők: Bocsi Szonja, Brettner Zsófia Dorina, Hanczvikkel Zsanett, Kobela Tamara, Pados Mónika
Balszélsők: Buzsáki Nikolett, Sallai Nikolett, Vörös Szimonetta

Stábtagok: Debre Viktor (vezetőedző), Rutka Péter (másodedző, csapatvezető), Bíró Imre (kapusedző), Fábián Gábor (masszőr), Varga Zoltán (technikai vezető), Fenyves Balázs (sajtóreferens).

A csapat első felkészülési mérkőzését július 25-én játssza, akkor a NB I másik újonca a Mosonmagyaróvár érkezik az Eszterházy-csarnokba.RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel