Csodát tett a Liverpool

Három gólos hátrányt ledolgozva a Liverpool hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az angol csapat ellenfélre vár, a másik ágon az Ajax és a Tottenham küzd a döntőbe kerülésért


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sportújságírók kongresszusa Kecskeméten
2018-05-29 23:24:29
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Kecskeméten a méltán híres szecessziós Városháza, annak is gyönyörű dísztermében tartotta idei kongresszusát és évi rendes közgyűlését. .A házigazdák nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta: a város lehetőségeihez mérten sokat tesz a sportéletért, s a befolyt adóbevételek 25 százalékát fordítja annak támogatására. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében megjegyezte, hogy Kecskemét nagyon sportos város, amely tele van hagyományokkal, hiszen még a Nemzet Sportolói között is akad olyan, aki innen indult. Hangsúlyozta a sportújságírókkal való szoros együttműködés fontosságát, mert “közös célunk, hogy a magyar sport minél több sikert érjen el”. Elmondta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a sportot népszerűsítő programok iránt, s ebben elengedhetetlen a sportújságírók szerepe, majd hozzáfűzte, bízik benne, hogy munkájukat ezentúl is magas szinten fogják végezni, s szakszerű, de egyben közérthető tudósításokat készítenek. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azzal kezdte beszédét, hogy “ti vagytok azok, akik a magyar sport jó hírét keresztül-kasul viszitek az országban”. Emlékeztetett arra, hogy tavalyi megválasztása után az egyik első útja éppen a győri sportújságíró kongresszusra vezetett. Kulcsár Krisztián átadta a MOB idei Média Életműdíját, amelyet a szervezet elnökségének döntése alapján a 77 éves újságíró, riporter, szerkesztő és író, Kő András érdemelt ki.

KITÜNTETÉSEK. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíját vehette át Szekeres István, a Nemzeti Sport volt főszerkesztője, valamint Árok Ferenc, az újvidéki Magyar Szó korábbi sportrovatvezetője. A Lord Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével készített interjújáért nívódíjat kapott Szabó Szilárd, az MTVA/Kossuth Rádió sportszerkesztőségének munkatársa.
Feleki László-díjban részesült Horváth László, a Dunántúli Napló külső munkatársa, korábbi sportrovatvezetője; Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője; valamint Novák Miklós, a Magyar Idők sportrovatvezetője.
Gyulai István-díjat vehetett át Jocha Károly szabadúszó sportújságíró; Németh Andrea, a Nemzeti Sport Hosszabbítás mellékletének szerkesztője; Ferenczy Zoltán és Nyilas Bea, a Kecskeméti TV Sportmagazin című műsorának munkatársa; Rochy Zoltán, a Sport TV szerkesztője, Tumbász Hédi, a Nemzeti Sport fotóriportere, valamint Balogh Zoltán, a Presztízs Sport főszerkesztője.
A harminc éven aluli sportújságíróknak járó Németh Gyula-díjat Babják Bence, a Nemzeti Sport labdarúgó-rovatának munkatársa érdemelte ki.
Nívódíjat vehetett át Csurka Gergely az Én édes Katinkám című, a Nemzeti Sportban megjelent jegyzetéért; Mirkó István, a Magyar Idők fotósa, a Csillag Péterrel közösen a Nemzeti Sport számára készített Hátsó füves címmel készített sorozat képi világáért, a Kulisszák mögött című fotójáért; Szaniszló Csaba, a Sport TV számára készített, Kornél on Tour című filmjéért; Szekeres Tamás, a közösségi médiában műfajt teremtő, Futóalbum című blogjáért, valamint egész éves tevékenységéért az Utánpótlássport.hu portál szerkesztősége.

A 150 fő részvételével megtartott kongresszusra Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek magyar kollégák. Köszöntötte a résztvevőket Predrag Milinkovicot, az AIPS Europe főtitkára, a szerb szövetség elnöke. Az osztrák sportújságírók képviseletében Josef Langer főtitkár jelent meg. A lengyel kollégákat Jerzy Jakobsche képviselte.

A közgyűlést követően n S. Tóth János, az MSÚSZ oktatási ad hoc bizottságának tagja, valamint Mezei Dániel, a Testnevelési Egyetem kommunikációs vezetője számolt be a TE-en ősszel induló sportmédia-képzésről. A jelentkezési határidő augusztus 22. lesz, a felvételi vizsgákat pedig szeptember 10. és 14. között tartják. Szöllősi György aMSÚSZ elnöke és Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja ünnepélyesen aláírta a megállapodást arról, hogy augusztustól a Testnevelési Egyetemen lesz az MSÚSZ székhelye.

Forrás: sportujsagirok.hu
FOTÓ: Róth TamásKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel