Minden jegy elfogyott


Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát
Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Pneumobil - Összesítésben a kecskemétiek nyertek
2018-05-13 11:23:00
A kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte a pénteken és szombaton immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben. A rengeteg innovatív megoldást, számtalan izgalmat és drámai pillanatot hozott megmérettetésen az egri Érsekkertben 9 ország 20 egyetemének 36 csapata állt rajthoz. A magyar, cseh, észt, lengyel, lett, litván, román, svéd és szlovák indulók között a korábban megszokottnál nagyobb csata alakult ki: a kiegyensúlyozott mezőnynek köszönhetően minden versenyszámban másik csapat nyert.
A részeredmények összesítése után végül a kecskemétiek bizonyultak a legjobbnak, így ők vehették át az "Aventics legjobb pneumobilja" díjat, amivel ezúttal egymillió forintos pénzdíj is járt.
Az egyetemek közötti pontversenyben a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett az élen. Az intézmény ugyancsak egymillió forint értékű pneumatika eszközt nyert, melyet a gyakorlati oktatás fejlesztésére használhat fel. A zsűri díjazta még a legeredetibb konstrukciót, a leginnovatívabb csapatot, a legnagyobb elért sebességet, a telemetriai megoldásokat, a legjobb futóművet és a legszebb karosszériát is - olvasható az esemény házigazdája: az egri Aventics Hungary Kft. közleményében.
A legeredetibb konstrukció a BME Műszakik Air115 ­Teamé volt. A távolsági futamban a BME Löködönc mögött a lett Riga Airmobile, illetve a BME Löködönc v2 lett dobogós. Az ügyességi futam döntőjében a Jok-Air mögött a Riga Fresh és a brünni Javelin végzett a második és harmadik helyen. A gyorsulásin Falcon, BME Műszakik Air115 Team, Riga Fresh volt az első három sorrendje.
Az összetett győztes Jok-Air csapat egymillió forintos pénzjutalmat kapott, és az egyetemek közötti pontversenyben győztes Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egymillió forint értékű pneumatikai eszközt nyert a gyakorlati oktatáshoz.

A rendezvényen számos különdíjat is kiosztottak. Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezetője szerint az eredmény fontos, de ipari cégként nagyon jelentős szerepet tulajdonítanak az innovációnak, így a technológiai megoldásokat is nagyra értékelték. Volt a mezőnyben távvezérelhető jármű, pneumatikus kormányzású, fékű, váltójú autó, s láttak sok ipar 4.0-s megoldást.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel