Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Judo - Horváth kilencedik Kolozsváron
2018-05-06 23:45:32
Az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupáján, Kolozsváron. Harmincegy ország 546 versenyzője küzdött az érmekért. A magyarok remekeltek, ugyanis 3 aranyat, 3 ezüstöt és egy bronzot szereztek, s ezzel az olaszok mögött az éremtábla második helyén végeztek. Az egri Horváth Bence a 66 kg-os súlycsoportban három győztes és 2 vesztes találkozóval a 9. helyen végzett. Az 59 fős mezőnyben előbb ukrán, majd moldovai ellenfelet vert meg Horváth. Sajnos az elődöntőbe jutásért a moldáv megállította. A vigaszágon egy szerb elleni sikerrel a pontszerzők közé lépett, de a későbbi bronzérmes török Demirel megakadályozta a jobb eredményt. Parádi Balázs (73 kg), maratoni meccsen 8 perc után bírói döntéssel kapott ki a román Popától. A magyaroknál az 50 kilogrammos Gombás Bálint négy győztes párharcot követően jutott be a fináléba, itt azonban már nem bírt a francia Romain Valadier Pizarddal. A 73 kilósok mezőnyében a felnőtt magyar bajnok Nerpel Gergely indult, s magabiztosan uralta a meccseit. Négyszer nyert, s ezután jöhetett a finálé. Itt a román Adrian Sulcát múlta felül ipponnal. A 60 kilogrammosok versenyében Szatmári György harmadik lett. A fiatal dzsúdós hatalmasat küzdött az éremért. A leányok 48 kilogrammosai között két magyar cselgáncsozó vívta a finálét. Kardos Tímea három sikeres párharc után jutott be az aranycsatába, míg Gyertyás Róza négyszer remekelt ehhez. Kettejük párharcából végül Kardos került ki győztesen.

66 kg:
Horváth Bence - Cserednyicsenko (ukrán) 1-0 (0.34. ippon)
Horváth Bence - Bogdan Jizdan (moldovai) 1-0 (1.35, ippon)
Horváth Bence - Ion Tonofrei (moldovai) 0-1 (2.19, ippon)
Vigaszág:
Horváth Bence - Stefan Radovanovics (szerb) 1-0 (4.00, waza-ari)
Horváth Bence - Umalt Demirel (török) 0-1 (0.28, ippon).

Horváth Bence a 9. helyen végzett.

73 kg: Parádi Balázs - Roberto Popa (román) 0-1 (8.09, ippon)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel