Márton Anita bronzérmes

Címvédőként a harmadik helyen zárt 19 méteres dobásával Márton Anita a női súlylökők között a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. A számot a bolgár Mavrodieva nyerte meg 19.12 méterrel
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sakk - Gledura Benjamin a Nemzeti Tehetség Programban
2018-04-15 18:42:26
A magyar Országgyűlés tekintettel arra, hogy a tehetségek folyamatos segítése a nemzet egészének kiemelten fontos érdeke és feladata, 2008. december 4-én (a 126/2008-as számú határozatával) elfogadta a húsz évre szóló Nemzeti Tehetség Programot. Ezzel a nagy hagyományú magyar tehetséggondozás mérföldkőhöz érkezett, hiszen a parlament hivatalos állami program szintjére emelte azt, felismerve, hogy a szakma és a civil szféra tehetséggondozásra tett erőfeszítései kellő állami szerepvállalással jóval hatékonyabban el tudják érni céljukat, és ez már talán a következő generáció sikereiben mérhető lesz. A Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítását a Nemzeti Tehetség Alapban rendelkezésre álló hazai forrás és az Új Széchenyi Terv keretében a tehetséggondozást szolgáló uniós forrás támogatja. A Nemzeti Tehetség Program feladatainak segítésére juttatott eszközök felhasználására a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum tesz javaslatot. A Fórum elnöke az oktatásért felelős miniszter, társelnökei a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága által delegált országgyűlési képviselő és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

Ha a tehetség szót meghalljuk Egerben a sakkozó Gledura Benjamin neve juthat eszünkbe. A fiatal, nemzetközi nagymester, U10 korosztályos ifjúsági Európa-bajnok, U12 ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, rapidsakk országos felnőtt bajnok és sakkolimpikon. Több nemzetközi verseny győztese 2600 feletti ÉLŐ pont tulajdonosa. Tehetsége és eredményei alapján világszerte ismert sakkozó.
Önnmagáról Gledura Benjamin szerényen nyilatkozott: - Korán kiderült, hogy a sakkhoz van tehetségem. Azt elmondhatom nemcsak a tehetség számít. A szorgalom, az alázat is nagyon fontos. Nyugodtnak kell maradni, és a stresszhelyzetekben kell jól kell dönteni. Szeretek versenyezni.

Köszönjük, ha adód 1%-át a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlod fel!
További információk: 1823.hu - Nemzeti Tehetség Program
Gledura Benjamin kisfilmje: https://www.facebook.com/1823.hu/videos/1512738608842648/Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel