Halasztás!

Elmaradnak a pólómeccsek. Az Európai Úszószövetség (LEN) elhalasztotta a soron következő nemzetközi vízilabda-kupamérkőzéseket, a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontban rendez meg több eseményt.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Atlétika - Márton Anita: történelmi csúcsdöntés
2018-03-04 14:21:48
A súlylökő Márton Anita a világ idei legjobbjával, 19.62 méteres országos csúccsal aranyérmet szerzett a Birminghamben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg Eperjesi László edző tanítványa. - Átgondoltam és még egyszer átéltem az egészet, de amikor az aranyérmet a kezemben tartottam, akkor kezdett csak tudatosulni bennem a valóság - nyilatkozta Márton Anita. - . Nem is az, hogy sporttörténelmet írtam, mert az még mindig hihetetlen számomra, inkább az, hogy újra sikerült véghez vinnünk valamit: hogy a legjobbkor, a legjobb helyen tudtam kihozni magamból a maximumot. Világranglista-vezető eredménnyel nyertem világbajnoki aranyérmet, ami egyrészt hatalmas eredmény, másrészt nagyon biztató jel nekünk, mert idén a szokottnál kevesebb versenyem volt, ezért nem is tudtam belelendülni annyira, mint mondjuk nyáron. Ezért kicsit átértékelődnek bennem a dolgok, de kell még idő ahhoz, hogy leülepedjenek a történtek. Van egy többszintes üvegvitrinem, amelyben van már néhány érem, és mivel megvan a helye mindegyiknek, oda kerül, ahova még befér. Most azon vagyok, hogy beszerezzek egy kabalafigurát is, ugyanis otthon ezeket együtt tárolom az érmeimmel, amelyek vagy a nyakukba vannak akasztva, vagy ott vannak dobozban mellettük. Úgy tervezem, hogy októberben férjhez megyek. A párommal már tíz éve együtt vagyunk.

Eperjesi László edzői értékelése: - Anitánál már hozzászoktunk a gyengébb kezdésekhez, de a négybe kerülésben biztos voltam, és abban is, hogy az első három kísérletre olyan eredményt ér el, amivel továbblép. A bemelegítésnél a jamaicai, a két kínai és a lengyel riválison látszott, hogy velük kell majd megküzdenie, de az utóbbi a versenyen már nem lökött olyan jól. Anita 18.30-cal az ötödik helyen is állt, aztán jött a 19.48, amely egyébként nem volt technikailag jó dobás, ezért joggal reménykedtem abban, hogy lesz ennél jobb – és be is jött. Egyébként az, hogy éppen harmadikra tudott ilyen jót lökni, az edzéseknek is köszönhető, mert rendszeresen azt gyakoroljuk, hogy három kísérletből kell jót löknie. A verseny végén mondtam neki, hogy tapsoltassa meg a közönséget, és hogy hiába vagyunk már világbajnokok, az utolsót is teljesítenie kell, mert a nézők azért jöttek. Kértem, tegye oda magát, és ő oda is tette.”a a lett. Az volt a módszere, mint évek óta mindig: a legjobbkor hozta ki a legtöbbet önmagából.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel