Gerwen harmadszor

Michael van Gerwen 7:3-ra nyert Michael Smith ellen a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így a holland klasszis 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet.
Bővebben itt....
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Judo- Európa Kupa: Az egriek közül Parádi Balázs jutott legtovább
2018-02-13 17:22:35
Remekül szerepeltek a magyar ifik a hétvégi Európa-kupa-viadalon, amelynek az olaszországi Follonica adott otthont. Válogatottunk három arany- és hat bronzéremmel zárta a rangos tornát! Tizenhat súlycsoportban harmincöt ország 534 judósa lépett tatamira Olaszországban, a hatalmas létszám is jelzi: egyre nagyobb a konkurenciaharc ebben a korcsoportban is. A mieink számára válogató volt ez a viadal, ez az elsődleges oka annak, hogy a házigazda olasz csapat után a magyar volt a legnépesebb küldöttség, összesen ötvenhat judósunk szerepelt Follonicában. Az Egri Városi Sportiskola 3 versenyzője lépett tatamira. Legtovább Parádi Balázs Jutott, aki 2 győzelmet követően az azüstérmes román ellenfelétől kapott ki. Kőrfy Bence egy győzelem után búcsúzott. Horváth Bence az első meccsén veszett az észt Nurijev ellenében.

A magyarok közül Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE) és Özbas Szofi (Ceglédi VSE) a dobogó legfelső fokára állhatott az eredményhirdetésnél, amíg Gombás Bálint (Győri AC), Ócsai Sándor (Ceglédi VSE), Turánszki Zalán (Miskolci VSC-MVSI), Varga Donát (KSI SE), Kardos Tímea (Győri AC) és Farkas Szilvia (Győri AC) bronzérmet szerzett.

A rengeteg éremnek (három arany és hat bronz) köszönhetően Magyarország harmadik lett az éremtáblázaton, Oroszország (5, 5, 3) és Olaszország (4, 2, 5) mögött.

66 KG (56 induló)
1. Dzsajkunbek Nazarov (üzbég)
HORVÁTH BENCE (Egri VSI) helyzetlen. Az első fordulóban az észt Nurijevtől kapott ki

73 KG (45 induló)
1. NERPEL GERGELY (Rákosvidéke Hajtós DSE)
2. Adrian Sulca (román)
PARÁDI BALÁZS (Egri VSI) 2 győzelemmel 1 vereséggel helyezetlenül zárt. Parádi az olasz (Viesi) és horvát (Grabic) ellenfelét legyőzve jutott a 16 közé, ahol a 2. helyen végzett román Sulca állta útját. A vigaszágon az olasz Ceglie győzte le.

81 kg: (40 induló)
1. Alessio Graziani (olasz)

KŐRFY BENCE (EVSI) helyezetlenül zárt. Első meccsén legyőzte az olasz Giaconit, majd alulmaradt a kélsőbbi bronzérmes kanadai Arencibiától.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel