Köszönet a FINA-nak

Mégsem rendezik meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt. A FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, elmarad a december 20-21-i torinói verseny. Cseh László finoman szólva sem repesett az örömtől a hír hallatán. Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

ÉV sportolója - Katinka hatodszor, Baji Balázs először díjazott
2018-01-12 07:55:50
A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 60. alkalommal szavaztak az év legjobb sportolóiról. A díjakat a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán adták át. Hosszú Katinka lett az év női, Baji Balázs az év férfi sportolója a sportújságírók szavazatai alapján az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. Az év csapata a hagyományos csapatsportágakban a Győri Audi ETO KC női kézilabda-együttese, míg az egyéni sportágakban a tenisz Davis-kupa-válogatott lett. Az év edzője címet elnyerő Shane Tusup magyarul mondott beszédében kért nyilvánosan elnézést azoktól, akiket megbántott. Életműdíjat vehetett át Mészöly Kálmán és Balczó András, a magyar sportélet két legendás egyénisége.

A DÍJAZOTTAK

♦ Az év fogyatékos női sportolója: Krajnyák Zsuzsanna
♦ Az év fogyatékos férfi sportolója: Osváth Richárd
♦ Az év fogyatékos csapata: női kerekesszékes vívó válogatott (Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika)
♦ Az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor
♦ Az év magyar gólja (közönségszavazat alapján): Joseph Paintsil (Ferencváros, a Videoton FC ellen)
♦ Az év női labdarúgója: Jakabfi Zsanett
♦ Az év férfi labdarúgója: Nikolics Nemanja
♦ Az év csapata – hagyományos csapatsportok: a Győri Audi ETO KC
♦ Az év csapata – egyéni sportágakban: Tenisz Davis-kupa válogatott (Balázs Attila, Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Borsos Gábor, Gödry Levente)
♦ Az év edzője: Shane Tusup
♦ Az év női sportolója: Hosszú Katinka
♦ Az év férfi sportolója: Baji Balázs
♦ Az MLSZ életműdíjasa: Mészöly KálmánA MSÚSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság közös életműdíját Balczó András kapta.
Minden idők egyik legnagyobb öttusázója, a háromszoros olimpiai bajnok sportági legenda aAz akarat bajnoka, a magyar sportvilág egyik legnagyobb példaképe, a Nemzet Sportolója, az öttusa Hírességek Csarnokának tagja, a Küldetés című film hőse.


Hatodszor nyert Katinka!
- Nagyon izgultam hogy én nyerjek, mert nagyon nagy megtiszteltetés a díszvendég Szeles Mónika kezét megrázni. Tényleg alig jutok szavakhoz! Köszönöm szépen a sportújságíróknak, hogy hatodszor választottak meg. Örülök, hogy még nem untak meg. Köszönöm szépen Magyarországnak a tavalyi évet. A világbajnokság itthon: életem legszebb pillanatai voltak és lesznek ezek. Pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni. Szeretném megköszöni a családomnak az állandó támogatást. Nagypapámnak, hogy megtanított úszni. Shane-nek, hogy mindig kihozza belőlem a maximumot. Köszönöm szépen még egyszer!” – mondta Hosszú Katinka.


Az év edzőjének választott Shane Tusup magyarul beszélve nyilvánosan bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott. „Sokat hibáztam” – ismétli, a budapesti világbajnokságot nagyobb élménynek nevezi, mint az olimpiát. Ilyen csendet még senki sem teremtett a gálán. Azt mondja, inkább a szakmai érvek szóltak mellette, mint a szimpátia.- „Azon fogok dolgozni, hogy idén ez megváltozzon. Köszönöm, Magyarország!”Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel