Minden jegy elfogyott


Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát
Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás - Hosszú Katinka: a hatodik arany a legfényesebb
2017-12-16 21:26:40
A negyedik versenynapon ötödik és hatodik aranyérmét is megszerezte Hosszú Katinka az úszók koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságán, ahol 200 méter vegyesen és 50 méter háton is jobb volt minden vetélytársánál. Már a délelőtti selejtezőből is a legjobb idővel jutott tovább a nagymedencében háromszoros olimpiai bajnok, aki este előbb a legrövidebb hátúszó szám elődöntőjében jeleskedett, és jutott a fináléba 26.26 másodperccel, majd a 200 méter vegyes döntőjében teljesített címvédőhöz méltóan, és gyűjtötte be ötödik aranyát. Saját világcsúcsát nem veszélyeztette ugyan, de így is hatalmas fölénnyel, 2:04.43 perccel nyert a táv nagy részében mögötte úszó Verrasztó Evelyn előtt (2:08.09). Hosszú az eredményhirdetést követően nem tagadta, némileg jobban örül honfitársa ezüstérmének, mint saját elsőségének.

Aranylány. - Nagyon jó érzés, hogy Evelyn második lett. Nagyon nehéz évek vannak mögötte, keményen dolgozott, de nem jöttek számára az eredmények" - nyilatkozta az MTI-nek, majd felidézte, hogy a 2010-es budapesti nagymedencés Európa-bajnokságon 200 vegyesen ugyancsak ő győzött és Verrasztó lett a második.
Az 50 méter hát döntőjében is remekelt Hosszú, aki 25.95 másodperc alatt tudta le a távot, egy századdal megjavítva magyar csúcsát, amelyet 2014. december 7-én állított fel. Sikerével koppenhágai hatodik, karrierjének pedig 16. rövidpályás Európa-bajnoki címét szerezte meg.
- Ez a legfényesebb aranyérem számomra a hat közül, hiszen ez volt az utolsó versenyszámom itt, Koppenhágában, illetve sprintszámról van szó, ezt megnyerni nagy dolog. Ráadásul ez volt az egyetlen egyéni csúcs, amit ezen a versenyen úsztam, ennek pláne örültem" - mondta Hosszú.

A férfiak 100 méteres gyorsúszásában Németh Nándor (Egri Úszó Klub SE) első tartalékként - visszalépés nyomán - végül bekerült a legjobb 16 közé, és a váratlan rajtlehetőséggel élve összesítésben a hatodik lett 47.06 másodperces egyéni csúccsal.
- Szerencsével csusszantam be az elődöntőbe, ahol hét tizedet javítottam a legjobb eredményemen. Egyszerűen nem tudom, hogyan csináltam, nagyon jól jött össze minden, a kezdés és a fordulók is egész jók voltak. Erre nem számítottam" - nyilatkozta az Egri Úszó Klub 18 éves sportolója.
Kozma Dominik nála is jobbat nyújtott: elődöntős futamukban, ahol Németh negyedik volt, a harmadik időt úszta 46.98-cal, a teljes rangsorban pedig negyedikként biztosította helyét a vasárnapi döntőben.
Jóllehet remek országos csúccsal rukkolt ki, ez is kevés volt Cseh Lászlónak, hogy ott lehessen az 50 méter pillangó szombati fináléjában. A 22.88 másodperces rekordidő összesítésben a 11. helyhez volt elegendő. Cseh korábbi csúcsa 23.08 volt, amelyet két éve, december 5-én az izraeli rövidpályás Eb-n úszott.
- Nagyon örülök, hogy 23 másodperc alá kerültem és országos csúcsot értem el, ez biztató a kétszáz előtt. Hogy nem jutottam tovább, az lényegtelen, végre jó időt úsztam. Ez a sebesség hiányzott száz méteren, ott nem állt össze az egész - szögezte le Cseh.
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel