Gerwen harmadszor

Michael van Gerwen 7:3-ra nyert Michael Smith ellen a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így a holland klasszis 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet.
Bővebben itt....
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás - Rövidpályás Eb - Hosszú aranyérmes, Bernek második
2017-12-13 22:13:16
A koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján Hosszú Katinka címvédőként úgy volt a leggyorsabb a 400 vegyes előfutamaiban 4:27.45-tel, hogy a második legjobb, a francia Fantine Lesaffre több mint öt másodperccel maradt el tőle (4:32.91). Az esti döntőben Hosszú Katinka már a verseny elején az élre állt, nagyon gyors tempót ment, a többiek nem tudták megszorongatni. Mireia Belmonte világcsúcsa (4:18.94) ugyan nem forgott veszélyben, de Hosszú így is óriási fölénnyel védte meg címét. Ez volt a 11. aranyérme a rövid pályás Eb-k történetében! Kapás Boglárka a 7. helyen végzett. Bernek Péter Bernek remekül kezdte a finálét, az élen haladt, de a verseny felénél Alekszandr Krasznyih átvette tőle a vezetést, és meg is nyerte a viadalt. Bernek ezüstérmet nyert. Cseh László a 100 m pillangó címvédőjeként csak a 11. legjobb időt érte el 50.84-es idővel. - A végére elfáradt a lábam, ez van most, nem tudok vele mit csinálni. Meg kell nézni, hogy mi nem passzoltnak - értékelt az Egri Úszó Klub SE versenyzője. Holló Balázs 3:45.52-es idővel nem jutott tovább a 400 m vegyesúszásban.

Insperáció, gyorsaság, puszik

Hosszú Katinka: – Nem volt annyira inspiráló a négyszáz vegyes döntője a sok hiányzó miatt, úgymond rossz volt az igazi nagy ellenfelek nélkül versenyezni. Maga az úszás tetszett, elégedett vagyok vele, a száz háttal is. Az eredményhirdetésen kicsit belegabalyodtunk a puszikba, nálunk kettőt szokás, a franciáknál hármat, de fő a jó hangulat.

NŐI 400 VEGYES, DÖNTŐ

1. Hosszú Katinka 4:24.78
2. Lara Grangeon (francia) +3.99
3. Fatine Lesaffre (francia) +5.90
…7. Kapás Boglárka +13.30

FÉRFI 400 GYORS, DÖNTŐ

A címvédő Bernek Péter a legjobb idővel jutott be a szám döntőjébe, így joggal reménykedhettünk egy éremben. Bernek remekül kezdte a finálét, az élen haladt, de a verseny felénél Alekszandr Krasznyih átvette tőle a vezetést, és meg is nyerte a viadalt. Bernek Péter második helyét nem fenyegette veszély, így az első magyar ezüstérem is megszületett.
ÉRTÉKELÉSBernek Péter: – Nem úsztam rosszul, de ebben az évben inkább a vegyesre koncentrálok. Talán a technika még hiányzik ebből a gyorsból, de egyáltalán nem vagyok csalódott. Érmet szerettem volna nyerni, ez sikerült – mondta az M4 Sportnak.

FÉRFI 400 GYORS, DÖNTŐ
1. Alekszandr Krasznyih (orosz) 3:35.51
2. Bernek Péter +1.63
3. Henrik Christiansen (norvég) +3.12

FÉRFI 4X50 FÉRFI GYORSVÁLTÓ, DÖNTŐ

A férfi 4x50-es gyorsváltó a negyedik helyen jutott a döntőben, de sajnos volt esélye az éremre. A szerbekkel holtversenyben az 5. helyen végzett a Lobanovszkij Maxim, Gyárfás Bence, Kozma Dominik, Takács Krisztián összeállítású csapat.
ÉRTÉKELÉS
Takács Krisztián: – Kétszer megdöntöttük az országos csúcsot, ami azért elég jól mutatja, hogy itt mindenki mindent kiadott magából. Ötveneken ennyi a maximum, bár picit úgy voltunk vele, nem lenne rossz érmet nyerni, de erre – be kell látni – nem volt reális esélyünk. Annak személy szerint örülök, hogy 21 másodperc környékén jártam, ez jót ígér a folytatásra.

FÉRFI 4X50 FÉRFI GYORSVÁLTÓ, DÖNTŐ

1. Oroszország 1:23.23
2. Olaszország +0.44
3. Lengyelország +1.21
…5. Magyarország (Lobanovszkij Maxim, Gyárfás Bence, Kozma Dominik, Takács Krisztián) +2.32Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel