Gerwen harmadszor

Michael van Gerwen 7:3-ra nyert Michael Smith ellen a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében, így a holland klasszis 2014 és 2017 után harmadszor szerezte meg a világbajnoki címet.
Bővebben itt....
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Csalódás és egri bronzérem a Magyar Kupában
2017-12-02 23:24:41
A BENU Férfi Magyar Kupa első elődöntőjében az OSC csapata roppant kemény meccsen 10–7-re legyőzte az Egert, így vasárnap 17:45-től a serlegért küzdhet a Szolnokkal, akik az FTC-t verték ötméteres párbajban,. Az egriek fájó vereséget szenvedtek. - Gratulálok az OSC-nek első körben, mert ma jobb volt, mint mi egyértelműen. A mi kapacitásunk ma arra volt elég, hogy küzdjünk. Mentünk utánuk, háromszor is visszajöttünk a meccsbe, de arra nem volt erőnk, hogy meg is nyerjük a végjátékban a mérkőzést. Ha lett volna végjáték, mert nem volt – kinyílt hamarabb, jobbak voltak, mint mi, megérdemlik abszolút” – fogalmazott Dabrowski Norbert az Eger vezetőedzője. Már az első negyedben két páros kiállítást fújtak a játékvezetők a Vlachopoulos–Hegedüs, illetve a Kovács Gergő–Brguljan duót igyekeztek fékezni) de ezek mellett is folyamatosan forrt a víz a Komjádi medencéjében. Hol itt, hol ott reklamáltak ütést a felek, egy pillanatra sem volt nyugalom. Persze a nagy fizikai ütközetben játék is volt, amelyben főleg Ubovics tűnt k, aki két pazar centerakcióval szerzett két OSC-gólt. Átellenben Hosnyánszky lőtt középről nagy gólt a két szerb találat között, így 2–1-re a fővárosiak vezettek. Sőt miután Bedő kiállítását Brguljan büntette időkérés után, már 3–1 volt Petik Attila csapatának az előnye, ám kisvártatva Kovács Gergő szépített. Lehetett volna aztán 4–2 is, de Erdélyi kettős fórban a fára lőtt, de lehetett volna 3–3 is, ám Decker húzását védte Bisztritsányi.

A keménység intenzitása nem csökkent a második menetre sem, de a kiállításokra egy fokkal talán jobban ügyeletek a felek. A sérült Csucskovics nélkül kiálló Eger rögvest egyenlített (Angyal húzta be az áthúzódott fórt), ám ezzel támadásban el is lőtte összes puskaporát Dabrowski Norbert alakulata. Nem ment hat a hat ellen, nem ment fórban – Bedő kiharcolt a kiállítást, de aztán – igaz, nem a legjobb labdát kapta – közelijét védte Bisztritsányi. Erdélyi lőtt akcióból és előnyből Mitrovics kapujába, valamint Kovács Gábor bombája akadt be – ezeket már a kispadon szemlélhette csak Hárai, lévén egyik sapkája elszakadt, a másik pedig eltűnt valahol a medencében.
A nagyszünet után szinte ugyanabban a másodpercben kipontozódott a kiállított Vlachopuolos és Lőrincz, ráadásul tetézte az egri gondokat, hogy a kettős fórt Erdélyi annak rendje és módja szerint „betette”. Aztán Hárai és Randjelovics kapta a meccs harmadik páros kiállítását, Angyal ment így centerbe, aki hozta a fórt – ezt pedig Rasovics ejtette be néhány lóba után. Sőt Kovács Gergő – szintén előnyből – egyenlített, ha lehet ilyet mondani, még tüzesebb lett a csata. Az OSC időt kért, majd Brguljan góljával újra vezetett. Az őrület fokozódott: Decker kiharcolt egy kiállítást, majd fórban aztán őt állították ki – cserével végleg. A fórt az OSC gólra váltotta a negyed legvégén (Ubovics húzta be a mattot), így 9–7-es OSC előnnyel mentek a felek az utolsó negyedre.

Ebben Bisztritsányi védte fejjel Rasovics lövését, majd fórban adta el a labdát az Eger, miközben hátul pengeélen táncolt. Kétszer még blokkolt Angyal emberhátrányban, a harmadik előnyét azonban Salamon révén gólra váltotta az OSC. Mindez érezhetően megtörte az egrieket, nem sikerült nekik semmi, próbálkoztak, de jobb volt Petik Attila csapat, amely 10–7-es győzelmével kiharcolt a döntőbe jutást. Az egriek a mérkőzés után Vári Attilától vették át a bronzérmeket.


BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntő, Komjádi-uszoda, elődöntő, 1:
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–ZF-EGER 10–7 (3–2, 3–1, 3–4, 1–0)

Komjádi uszoda, 600 néző. V: Molnár P., Mucskai
OSC: Bisztritsányi – Salamon 1, Hegedüs, DRASKO BRGULJAN 2, UBOVICS 3, ERDÉLYI 3, Tóth M. Csere: Bundschuh, Gór-Nagy, Randjelovics, Kovács Gábor 1, Juhász Zs., Seman. Edző: Petik Attila
EGER: B. Mitrovics – Angyal 2, Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Hárai, Lőrincz, Vlahopulosz 1. Csere: KOVÁCS GERGŐ 2, Decker Ádám, Bedő, Avramovics, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 14/1
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Vlahopulosz (22.), Lőrincz (22.), Bundschuh (27.)
Kiállítás, cserével: Erdélyi Balázs (23.), Decker (24.),
MESTERMÉRLEG
Petik Attila:
– Két fáradt csapat találkozott, a hétközi utazás valószínűleg többet vett ki az egriekből, ezt próbáltuk is kihasználni, és Csucskovics hiánya is a mi malmukra hajtotta a vizet. Sok személyi hibát hozott a meccs, mindenki igyekezett figyelni a kiállításokra. A harmadik negyedben feltámadtak, szépen visszajöttek a mérkőzésbe, de új erőre kaptunk, Erdélyi Balázs kiállítása sem zavart meg minket. Másfél perccel a vége előtt hittem el, hogy nyerünk.
Dabrowski Norbert: – Már a kezdés előtt egyértelmű volt, hogy mindkét csapatnak nehéz lesz a meccs, kicsit mi lassabban kezdtünk. Rettentő sok energiát beletettünk, hogy vagy háromszor is visszajöjjünk a mérkőzésbe, sajnos így sikerült a vége. Nincs szégyenkezni valónk, nagy harcban kikaptunk egy jobb csapattól. Elismerésem az OSC-nek.

Elődöntő-2.:

Szolnoki Dózsa–FTC-PSQ Waterpolo 7–7 (2–2, 3–1, 0–3, 2–1) – ötméteresekkel 6–5
Gólszerzők:
Prlainovics 3, Younger 2, Zalánki, Csuk, ill. Jansik Sz. 2, Mitrovics 2, Madaras, Vámos, Varga Dénes.

Forrás: waterpolo.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel