Köszönet a FINA-nak

Mégsem rendezik meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt. A FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, elmarad a december 20-21-i torinói verseny. Cseh László finoman szólva sem repesett az örömtől a hír hallatán. Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda - A szív és akarat diadalát aratta az Eger SBS-Eszterházy
2017-09-10 01:52:21
Megszerezte első győzelmét a K&H Ligában az Eger SBS-Eszterházy férfi kézilabda csapata, amely 27-25-re verte a Kemény Ferenc Sportcsarnokban az Orosházát. A két hasonló képességű együttes csatájából a több sebből vérző hazai alakulat került ki győztesen. Több játékosát is nélkülöznie kellett Tóth Edmond edzőnek, így kissé tartalékosan, felforgatott összeállításban rendkívül értékes sikert aratott csapatunk. A szokásos hangulatban végig küzdelmes, nyíltsisakos küzdelmet hozott a két gárda ütközete. Felváltva estek a találatok a meccs elején, egyetlen alkalommal állt jobban az OFKSE, mégpedig 3-2-nél. Mint utóbb kiderült a vendégek ekkor vezettek először, egyben utoljára az összecsapáson. Nyugodt azonban nem lehetett az Eger, amely nagyszerű közönsége támogatásával rendre birtokolta a vezetést, azonban ellenfele lőtávon belül volt. Négy gól volt a legnagyobb differencia a felek között, mégpedig a második felvonás elején. Inal Aflitulintól Radoslav Antl vette át a vezér szerepét, fontos gólokat szerezve a hazaiaknak. A hajrára várható volt, hogy elfárad együttesünk, három perccel a vége előtt levegőben lógott az egyenlítés. Szerencsére a mieink nem törtek meg, annyi erőtartalék maradt, hogy a találkozót megnyerjék. Az „i”-re a pontot Lezák Áron tette fel az utolsó percben.

A szív és az akarat diadalát aratta az Eger SBS-Eszterházy, már most megjósolható, hogy a két pont sokat jelenthet a végelszámolásnál, emellett pedig lökést adhat a továbbiakra is.

K&H Liga, 1. forduló
Eger SBS-Eszterházy - Orosházi FKSE-Linamar 27-25 (12-10)

Kemény Ferenc Sportcsarnok 700 néző. Játékvezetők: Andorka, Hucker.
Eger SBS-Eszterházy: STOCHL – Lezák 3, Dobó Zs. 4, AFLITULIN 6 (1), PETRO 5, Takács 1, ANTL 8. Csere: Bajorhegyi, Kiss G., Szepesi, Füzi. Edző: Tóth Edmond.
Orosháza: Szabó L. – ANTAL 5, Ferenczi 2, Markovszki 1, Srsen, Z. RADOJEVICS 7, Németh L. 3. Csere: Herjeczki (kapus), Knezevics 3, Gyene 1 (1), Morva, Németh G. 2, Pásztor 1. Edző: Buday Dániel.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–2, 12. p.: 5–5, 18. p.: 8–6, 24. p.: 10–8, 36. p.: 15–11, 42. p.: 17–15, 48. p.: 21–18, 54. p.: 24–22.

Nyilatkozatok:

Tóth Edmond:

– A küzdelem dominált. Nagyon sokat jelentett az a fantasztikus szurkolótábor, amely mögöttünk állt. Kevés játékos áll a rendelkezésemre, ezért lassítanunk kellett, hogy kibírjuk a hatvan percet. Bejött.

Buday Dániel:
– Kemény, férfias csatát vívtunk. A döntő szituációkban sokat hibáztunk, amit ilyen szinten nem engedhetünk meg magunknak. A helyzetkihasználáson van mit javítani.


A játéknap további eredményei:
MOL Pick Szeged - Grundfos Tatabánya 28-25 (13-13)
Telekom Veszprém – Csurgó 31-15 (19-6)
Sport36 Komló – Dabas 25-26 (9-12)
Cegléd – Ferencváros 34-24 (15-12)RG
Fotó: Lénárt MártonKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel