Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Péceli Tamás újabb rekord és 4. hely 100 m gyorson
2007-08-05 20:01:44
Egri szempontból szép sikerrel zárult a serdülő országos bajnokság. Péceli Tamás a klasszikus 100 méteres gyorsúszásban bejutott a döntőbe és 55.12 másodperces idővel a negyedik helyen ért célba. Öt tized másodpercet javított az egyéni csúcsán és közel állt ahhoz hogy dobogóra álljon. A legjobb egri versenyző címét kiérdemelte, kár, hogy a díjazásnál nem gondoltak erre. A bajnokság négy napját tekintve a Jövő SC és a Kőbánya klubjainak versenyzői külön versenyt vívtak egymással. Egészen jó időeredményeket jegyezhettünk fel. Szána Zsombor 200 vegyesen ( 2:07.53) Kozma Dominik 100 gyorson (53.45), Bagó Antóni 2.20.41 (200 hát.) ért el a vasárnapi napon dicséretes eredményt. Az 1991-92-es korosztály erős a magyar úszósportban, az egri győztesek adhatják a magyar élvonal közvetlen utánpótlását, a jövő évi ifjúsági Eb csapat gerincét. Az Eger Városi Úszóklub versenyzőinek szereplését Erdélyi Krisztina edző értékelte az AgriaSportnak.

Erdélyi Krisztina (EVUK edzője) : - Összességében elégedett vagyok a csapatommal. Péceli Tamás jót úszott, jó helyen végzett. Sztankovjánszki Anita (1.02.96), Barta Tamás (50 és 100 mellen is, 9. és 10. hely), Kovács Dorottya 2 számban is élete legjobbját úszta 50 és 200 pillangón. Önmagukhoz mérten jól szerepeltük. Nagyon erős mezőny az 1991-92-es korcsoport. Sokan siettetik a gyerekek fizikai fejlesztését. A jövő is erős lesz, de utána szerintem majd sokan lemorzsolódnak. Jövőre Péceli Tamás is esélyes lehet a dobogóra, de nem szeretnénk erről előre. beszélni. A klub helyzetéről nem szeretnék beszélni, mert a médiában már így is hamarabb megjelentek dolgok, mint ahogy lefixálták volna azokat. Kripkó Zoltán jó szakember, segített nekünk, továbbra is számítunk a munkájára. Jó hatással van a gyerekekre. Kiemelt szakosztályként tizenkét milliót kap a klub pályahasználatra. Az önkormányzat adja az uszodának. Ebből egy forint sincs a klub kezében, ez biztosítja a 100 úszó pályahasználatát. A működés költségeire 2 milliót szavaztak meg, ennek felét kaptuk meg a várostól. A klubvezetés szponzorokat keres, hogy minél több versenyre el tudjunk menni. Évek óta nem volt ilyen jó csapatunk, összetartó, jó szellemű. A nagyok is sokat segítenek, az országos felnőtt bajnokságon Petrovai Panna segített. Menner Nóra, Lukács Eszter , Tóth, Petrovai négyes a nyolcadik helyen végzett. A gyerekeink felülmúlják önmagukat, és a kicsiknél is nagyon ügyes úszók dolgoznak. Nem látványosan de munkálkodunk sokszor ellenséges légkörben. Ezért is nem akarok a klub helyzetéről nyilatkozni.

Agria Press – Bajzát R.
Fotó: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel