Vettel nyert Silverstonban

Sebastian Vettel örülhetett a kaotikusan alakuló Brit Nagydíj végén. A Ferrari versenyzője már a rajtot követően az élre állt. Hamilton és Räikkönen állhatott fel még a dobogóra. Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

FINA MASTERS VB - Gálázott a Millennium
2017-08-12 00:27:30
Nehezen indult, de gála lett a vége: a Millennium magabiztosan győzte le 16–1-re az amerikai Darkside-ot a masters vízilabda-világbajnokság 40+-os korcsoportjának negyeddöntőjében. Az már az első negyedben látszott, hogy a negyeddöntőben nehezebb dolga lesz az olimpiai bajnokainkkal felálló Millenniumnak az amerikai Darkside ellen, mint a korábbi két csoportmeccsen. Bár Molnár Tamás centergóljával gyorsan megszerezte a vezetést Kemény Dénes együttese, a folytatásban inkább a védekezésé, illetve mindkét oldalon a védéseké volt a főszerep. A második gólra az utolsó percig várni kellett, akkor az amerikaiak kiállított játékosa szabálytalanul avatkozott játékba, Benedek Tibor váltotta gólra az ötméterest. Balkezes klasszisunk a második negyed elején a gólpasszokban jeleskedett: először Varga Zsolttal játszott össze kiválóan, majd ismét őt hozta helyzetbe, a labda azonban a felső kapufáról Kásás Tamás elé pattant, aki elegánsan a kapuba pöckölte azt. Aztán maga Benedek is újra betalált, tanári módon lőtte ki a hosszú alsót.

A harmadik negyedet egyébként 7–1-ről kezdte a Millennium, és gyorsan újabb két góllal növelte a különbséget. A Darkside kapusa, Dan Della Maggiora továbbra is remekül védett, a játékostársak támadásait azonban rendre hatástalanították a mieink. A negyedik negyed előtt 10–1-re vezettek a Kemény-legények, Biros Péter megszerezte a tizenegyedik találatunkat is, így már közte tíz volt az állás. A következő találatnál aztán kitört a tapsvihar a nézőtéren, volt, aki a masters-vb góljának nevezte Kásás zseniális passza után Varga Zsolt nem különben szenzációs centergólját. Na, de Székely Bulcsú találata sem volt csúnya: szélsőnk megúszott, majd úgy tűnt, az őt beérő védővel nem áll le birkózni. Benézett középre, majd ezzel a lendülettel belőtte a labdát a rövidbe.
A 16–1-es végeredményt aztán mégsem ő, hanem a házi góllövőlistát vezető Benedek Tibor állította be. Szombaton az elődöntőben a magyar Oázis együttese lesz az ellenfél, szintén 19 órától.


17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)
NEGYEDDÖNTŐ
Millennium (magyar)–Darkside (amerikai) 16–1 (2–0, 5–1, 3–0, 6–0)
A magyar gólszerzők:
Benedek (3), Kásás (2), Molnár T. (2), Varga Zs. (2), Biros, Fodor, Kiss G., Märcz, Székely, Vári, Varga T.

FOTÓ: nso.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel