Dzsudzsák marad

Szerződést hosszabbított Dzsudzsák Balázs az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbával – adta hírül a klub hivatalos közösségi oldalán. A magyar válogatott középpályás a 2019–2020-as idény végéig írt alá. Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda – Erősítettek, a legjobb öt közé vágynak
2017-07-21 19:08:52
Sajtótájékoztatót tartott az Eszterházy KESC női kézilabda csapatának vezetése. A Leányka úti Eszterházy Csarnokban tartott eseményen a közelmúlt történéseinek összefoglalása mellett ismertették a 2017/2018-as szezonra vonatkozó feladatokat, célkitűzéseket. Bemutatkozott a nyártól felálló új szakvezetés, valamint az új csapattagok is. Egyértelmű vélemény, hogy a legnagyobb erősítést Debre Viktor leigazolása jelenti. A neves szakember közel két évtized után dolgozik ismét női csapattal. Az NB I/B keleti-csoportjában érdekelt együtteshez hét új játékos csatlakozott a nyáron. Célként az első öt hely valamelyikének megszerzését tűzték ki, míg a csapategységben jelentős előrelépést várnak a vezetők. Vannak tőlünk jobbak, de látni akarjuk, hogy a játékosok megszakadnak a klubért – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Juhász István szakmai igazgató.


A sajtótájékoztatón mondták:

Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, az EKESC elnöke:

- Eltávolodott a csapat és az edző, ezért volt szükség a váltásra. Nagyon jó csapatot igyekszünk versenyeztetni, emellett természetesen azt is szeretnénk, ha játékosaink kiváló tanulmányi eredményeket is produkálnának. Debre Viktor személyében kiváló szakemberrel erősítettünk. Topedzőhöz topcsapat is kell, ezt a lányoknak át kell érezni. Az intézmény teljes mellszélességgel a klub mögött áll. Együtt van a csapat, szeretnék nyugodtan jönni szurkolni a hazai mérkőzésekre.


Jordán Dániel ügyvezető:
- Az előző idényben voltak hullámvölgyek, amelyek érzékenyen érintették a csapattagokat és a vezetőket egyaránt. Frissítenünk kellett a keretben és a stábtagok között is. Várjuk, hogy az ingadozó teljesítmény megszűnjön és a csapat teljesítse a célokat. Erős lábakon állunk, de gazdaságilag és egyéb oldalon is fejlődnünk kell. A junior bajnoki cím, a MEFOB-arany egyértelmű bizonyítéka annak, hogy jó úton haladunk. Az új kerettel és szakmai vezetéssel szeretnénk a bajnokságban is szebb eredményt elérni a tavalyinál. Bizakodó vagyok.

Juhász István szakmai igazgató:
- Aki nyomon követi a magyar kézilabdázást az utóbbi időben, a fejlődés ellenére
látja a legfőbb problémákat is. Sok külföldi játékos van a topcsapatoknál, ez pedig gondot okoz a válogatottaknál. Kevés lehetőséget kapnak a magyar játékosok. Az Eszterházy Károly Egyetem olyat vállalt fel, ami példaértékű. Kiváló tanulmányi eredmény mellett magas szintű sportteljesítmény, ez lehet a jövő útja. Debre Viktorral nagyon jó barátok vagyunk, biztos vagyok benne, hogy jó kezekbe került a csapat. Örömmel tölt el, hogy megkaptuk a lehetőséget a rektor úrtól a szerződtetésére. Remélem, hogy a csapat megfelel az elvárásoknak, amit mi elterveztünk, az visszaköszön a pályán. Bízom benne, hogy a csapategység jó eredményekkel párosul majd. Vannak tőlünk jobbak, de látni akarjuk, hogy a játékosok megszakadnak a klubért.

Debre Viktor vezetőedző:
- Köszönöm a lehetőséget. Hamar megegyeztünk, ez egy nagy lehetőség nekem. Egyedül azonban nem tudok megbirkózni a feladattal, szükség van a segítségre, és ez működni fog. Reggeltől estig itt vagyunk, dolgozunk, de még rengeteg munka vár ránk. A felkészülés menete kész van. Tizennyolc évvel ezelőtt dolgoztam női csapattal. Rajta volt a bakancslistámon, hogy ennek újra be kell következnie. Hálás feladat ez, hiszen a lányok is jól kézilabdáznak, ráadásul náluk kevesebb a simli. Vannak értékes játékosok, sokan el sem hiszik, hogy mennyire jók. Rutka Péter lesz a segítőm, aki már most nagyon sokat dolgozik.

Rutka Péter csapatvezető, másodedző:
- A sportcsarnok felújítása az Egyetem támogatása nélkül nem jöhetett létre. Több olyan fejlesztés volt, ami bennünket jobb teljesítményre fog ösztönözni. Jó ide bejönni, bízom benne, hogy idén szép eredményt érünk el. Mérkőzések után elszeparálva sajtótájékoztatót tartunk, de VIP helyiség kialakításán is dolgozunk.
Fontos, hogy akik kilátogatnak a mérkőzéseinkre, azok elégedetten távozzanak akkor is, ha vereséget szenvedünk. A mag együtt maradt, többen érkeztek. A legnagyobb igazolás egyértelműen Debre Viktor. Mindketten munkamániásak vagyunk, így megértjük majd egymást. Ezúton szeretném bejelenteni, hogy Bíró Imre kapusedzőként tevékenykedik majd.


Új játékosok (posztjuk, előző egyesületük):
Leiner Bernadett (kapus, Fehérvár KC)
Muhari Adrienn (irányító, Siófoki KC)
Majoros Virág (balátlövő, Csurgó)
Hanczvikkel Zsanett (balátlövő, Szeged KKSE)
Kobela Tamara (átlövő, Pénzügyőr)
Kaposvári Eszter (beálló, Siófoki KC)
Deák Dalma (jobbátlövő, Siófoki KC)


Keret:
Kapusok:
Győrffy Alexandra, Hajek Réka, Leiner Bernadett
Mezőnyjátékosok: Bocsi Szonja, Buzsáki Nikolett, Deák Dalma, Hanczvikkel Zsanett, Iván Emese, Kaposvári Eszter, Kobela Tamara, Majoros Virág, Mészáros Dorina, Molnár Nikolett, Muhari Adrienn, Nyakó Rozália, Petrovics Gerda, Sári Barbara, Sepsi Réka.
Szakmai stáb: Debre Viktor – vezetőedző, Rutka Péter – másodedző, csapatvezető, Bíró Imre – kapusedző, Fábián Gábor – masszőr, Varga Zoltán – technikai vezető, Fenyves Balázs – sajtóreferens.

Az Eszterházy KESC első felkészülési mérkőzését augusztus 2-án játssza Mátraházán, az NB I-es Vasas ellen.RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel