VB 2026 - Amerikai trió

Döntött a FIFA moszkvai kongresszusa. Bejelentették, hogy az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó alkotta CONCACAF-trió ad otthont a 48 csapatos 2026-os világbajnokságnak.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda - Szombaton bemutatkozik az ukrán Szadovij
2017-02-16 15:10:43
Szabó Róbert, az Eger SBS Eszterházy klub társadalmi elnöke a Kemény Ferenc Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Tatran Presovtól leigazolták a 26 éves ukrán balátlövőt Vjcseszlav Szadovij-t. A szerződtetése már a jövő évi csapat kialakításának is az egyik fontos része lehet. Az ukrán válogatott balátlövő, hatalmas lövőerejével és kiváló védőmunkájával vált nemzetközi szinten is elismerté. A korábban Veszprémből érkezett Inal Aflitulin, Füzi Dániel alkotta duót követően Szadovij megnyerésével lezártnak tekintjük a téli átigazolási időszakot – fogalmazott a a klubelnök. - Mindhárom kézilabdázó a jövő évi csapatunknak is meghatározó alakja lehet, szerződtetésük túlmutat az előttünk álló néhány hónapon. A legjobb tudásunk szerint építjük a jövő csapatát, olyan ütőképes gárdát szeretnénk verbuválni, amely képes kiszolgálni a körcsarnok lelátóját rendszeresen megtöltő publikumot, s az elkövetkezendő években nemesebb célokért küzdhet, mint a puszta bennmaradás. Csapatunkban a korosztályos válogatott fiatalok mellett, rutinos magyar kézilabdázókat és legfeljebb öt-hat légióst foglalkoztatnánk, de kizárólag olyanokat, akik komoly minőséget képviselnek. Ez lehet az a modell, amely sikerre vezethet egy hozzánk hasonló klubot az NB I-ben. Bízom benne, hogy néhány héten belül a magyar fiatalok érkezéséről is újabb bejelentéseket szolgálhatok.
Az Eger SBS Eszterházy a múlt heti veszprémi találkozót követően a 2017-es év első hazai bajnoki mérkőzését szombaton 18 órától játssza, amikor a mezőny egyik meglepetés együttesének számító CYEB Budakalász érkezik a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.
– A címvédő elleni találkozót tekinthetjük egyfajta főpróbának, a számunkra igazán fontos mérkőzések csak ezután következnek – tekintett előre Szabó Róbert. – A Budakalász elleni találkozó jelenti az első komoly megmérettetést, s rendkívül fontos lesz, hogy a megszokottakhoz hasonlóan jelentős szurkoló támogatottság mellett léphessen pályára a csapat. A Kalász után egy héttel a Cegléd érkezik, ezek a remélt győzelmek megadhatják azt a lendületet, ami szükséges céljaink elérése érdekében – zárta szavait Szabó, majd a média képviselőin keresztül mindenkit arra kért, támogassák és buzdítsák minél többen a csapatot a fontos és nagyon nehéznek ígérkező mérkőzéseken.
Tóth Edmond, a csapat edzője úgy véli, Szadovij érkezésével egy nagy űrt sikerült betölteni.
– Ősszel akadozott a támadójátékunk, az átlövők sok esetben adósak maradtak az igazán kiemelkedő teljesítménnyel – osztotta meg a tréner – Terveink között szerepelt egy komoly lövőerővel bíró kézilabdázó szerződtetése, s úgy gondolom, Vjacseszlav személyében megtaláltuk a megfelelő embert. Kiváló fizikummal rendelkező fiatal kézilabdázó, akinek védekezésben és támadásban is fontos szerepet szánunk. Nem hiszem, hogy ő lesz a csapat leggyorsabb játékosa, de olyan lövőerővel rendelkezik, ami párját ritkítja a bajnokságban. Ezt szeretnénk kihasználni. Már a soron következő Budakalász elleni meccsen is fontos szerepet szánok neki.
A 26 esztendős Vjacseszlav Szadovij elmondta, nagyon várta már ezt a lehetőséget, s rendkívül büszke arra, hogy az Eger SBS Eszterházy mezét viselheti.
– Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nagyon sok jót hallottam már az egri klubról – osztotta meg Szadovij. – Egykori eperjesi társakkal játszhatok ismét, akik elmondták, hogy milyen különleges közegben kerülhetek, mennyire szeretik itt az emberek a kézilabdát. Szeretném megmutatni, hogy mire is vagyok képes. Jelenleg csak a Budakalász elleni találkozó lebeg a szemem előtt, első körben azt kell sikerrel venni. Bízom benne, hogy idővel hasznos tagja lehetek ennek a nagyszerű közösségnek.

Az egri klubvezetés egyúttal köszönetét fejezte ki a Tatran Presov vezetésének, akik ezúttal is remek partneri kapcsolatról tanubizonyságot téve hozzájárultak az új játékos igazolásához.

NÉVJEGY
Vjacseszlav Szadovij

Születési idő: 1990. július 11.
Születési hely: Kijev
Nemzetiség: ukrán
Magasság/súly: 195 cm/100 kg
Posztja: balátlövő
Válogatottság: 7-szeres ukrán válogatott.
Korábbi klubjai: HC Budivelnik Brovary (ukrán), HC Winland Michalovce (szlovák), HT Tatran Presov (szlovák)
Legnagyobb sikerei: 3-szoros szlovák bajnok, 3-szoros szlovák kupagyőztes

Forrás: handballeger.hu
FOTÓ: Agria Press - Bajzát R.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel